Foto Marko Karačić

Brojni su igrači svojim igrama, pogocima ili potezima ostali dobro upamćeni u nogometnoj javnosti, ali kada jedan domar ostavi takav neizbrisiv trag u srcima svih onih koji su ga poznavali govori sve o veličini čovjeka jer Božo Grlica je bio sve samo ne običan čovjek i domar u Kutjevu, bio je enciklopedija, rame za plakanje, vjetar u leđa svim generacijama koje je ispratio u svojoj prerano prekinutoj misiji davanja ljubavi svome klubu.

Dirljiva gesta veterana Zelenih i inicijativa za pokretanjem ovakvoga turnira nikoga u Kutjevu ne ostavlja ravnodušnim, a to su svojom nazočnošću i sudjelovanjem pokazali članovi ekipa koje su se nadmetale za Božin drugi pehar, ali i gledatelja koji su došli podržati početak jedne lijepe priče. Prije samog otvaranja turnira s puno pijeteta i počasti dostojanstveno su se Božini prijatelji obratili svojoj legendi paljenjem svijeća na njegovom grobu, kako bi se odalo poštovanje prema njemu.

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe (NK Veterani Slavija Vallis Aurea, NK Veterani Kaptol, NK Veterani Graševina i domaćin NK Veterani Kutjevo) koje su se natjecale u sportskom duhu i pokazale iznimnu posvećenost. Unatoč tome što je turnir održan drugi put, posjećenost je bila izuzetno dobra. Pobjednik je na kraju bila ekipa Veterani Slavija Vallis Aurea, drugo mjesto pripalo je ekipi NK Veterani Graševine, treće mjesto domaćinu NK Veterani Kutjevo, dok je četvrto mjesto pripali Veteranima nogometnog kluba Kaptol.

Izvor i bogata fotogalerija Marka Karačića na poveznici:

kutjevacki.hr