Nakon što su odigrane sve utakmice sezone Kvalitetne Lige mladeži u kategoriji prednatjecatelja, saznali smo ime novog prvaka. To je Nogometni klub Marsonia iz Slavonskog Broda! Čestitke od portala Sporturro Com.

Brođani su odigrali zaista fantastičnu sezonu u kojoj su do titule došli s 20 pobjeda, tri remija i samo jednim porazom osvojivši prvenstvo s 63 boda. Samo bod iza njih je Osijek koji ima puno bolju gol razliku od Marsonije što ipak nije bilo dovoljno za novu titulu Osječana.

Ključan trenutak u borbi za titulu dogodio se tri kola prije kraja, točnije u 23. kolu kada je Marsonia u izravnom okršaju protiv Osijeka slavila rezultatom 1:0 i samim time stavila jednu ruku na trofej. Pogodak vrijedan titule zabio je David Bekić u šestoj minuti tog susreta.

U posljednjem kolu Marsonia je igrala u gostima kod osječke Elektre, a Osijek na domaćem terenu protiv Željezničara. Marsoniji je trebala pobjeda, a Osijeku pobjeda i eventualni kiks Brođana. Osijek je u bitnoj utakmici slavio s velikih 9:0, ali Marsonija je s 0:4 odradila posao osvojivši 1. NL Istok u kategoriji prednatjecatelja.

Ovo je zasigurno veliki uspjeh za Marsoniju kada uzmemo u obzir da je Osijek s najboljom nogometnom akademijom u ovome dijelu Hrvatske s ovim kategorijama redovno osvajao naslove.

Čestitke svima na vrlo napetoj i zanimljivoj sezoni te se ponovno vidimo početkom rujna u novoj 2024./2025. sezoni Kvalitetne Lige mladeži!

Ljestvica prednatjecatelja: završna ljestvica – prednatjecatelji