Pred nama je uzbudljiv Festival Graševine u Kutjevu 2024., koji će se održati od 31. svibnja do 2. lipnja. Ovaj trodnevni događaj obećava bogat program za sve ljubitelje vina, gastronomije i zabave.

31. svibnja

Festival započinje 31. svibnja u 19:00 sati s Gala večerom u Slavonskoj kući Vinkomir. Ova svečana večera pružit će posjetiteljima priliku uživati u vrhunskim delicijama uz najbolja vina regije

1. lipnja – subota

Program drugog dana festivala počinje u subotu, 1. lipnja, u 10:00 sati s vinskim radionicama u Slavonskoj kući Vinkomir. Ove radionice pružit će posjetiteljima uvid u tajne proizvodnje vina i omogućiti im da nauče više o različitim vrstama vina.

U 15:00 sati, također u Slavonskoj kući Vinkomir, otvara se Salon vina, gdje će posjetitelji imati priliku degustirati i uživati u vrhunskim vinima.

U 16:30 sati, Gradska glazba Kutjevo nastupit će i pružiti glazbeni ugođaj koji će dodatno obogatiti atmosferu festivala.

Na Trgu graševine u 17:00 sati, posjetitelji mogu uživati u Eno Gastro Sajmu, gdje će moći kušati lokalne delicije i vina. Također, posjetitelje očekuje Vinski maraton, jedinstvena utrka kroz vinske podrume gdje je cilj imati što više promila, te Dječja utrka traktora koja će zasigurno zabaviti najmlađe posjetitelje.

U 18:00 sati, prošlogodišnji novitet festivala – Vinska alka, započinje. Cilj ovog natjecanja je isti kao u pravoj Sinjskoj alci.

Glazbeni program započinje u 19:00 sati s nastupom Tamburaškog sastava Zlatna Dolina, a vrhunac večeri bit će koncert popularne grupe Dalmatino koji počinje u 21:00 sati.

Nedjelja, 2. lipnja, rezervirana je za dan otvorenih podruma kao završetak Festivala Graševine u Kutjevu 2024. Ova jedinstvena prilika omogućuje posjetiteljima da istraže vinske podrume Kutjeva i degustiraju najbolja vina iz prvih ruku.

Ne propustite Festival Graševine u Kutjevu 2024., koji nudi bogat program i nezaboravna iskustva za sve posjetitelje. Dođite i uživajte u najboljem što Kutjevo ima za ponuditi!