U nedjelju 26. svibnja na ŠRC-u Požega prednatjecatelji i početnici Slavonije i Amatera (Slavonski Brod) odigrali su predzadnje 25. kolo Kvalitetne Lige mladeži. Obje kategorije odigrale su zanimljive utakmice s puno zabijenih pogodaka, a ekipa Slavonije upisala je dvije pobjede. Pročitajte kratke izvještaje s utakmica.

PREDNATJECATELJI: Slavonija 10:1 Amater

Slavonija je do svoje 17. pobjede u ovoj sezoni došla na vrlo uvjerljiv način. Od prve minute krenuli su odgovorno i fokusirano do zacrtanog cilja. Rezultat na poluvremenu bio je 4:0, a do toga rezultata došlo je već u prvih deset minuta. Redom su zabijali Noa Biberović u drugoj minuti (peti gol sezone), Izak Hel u šestoj i sedmoj minuti te Jakov Đaković u devetoj minuti. U nastavku identična priča. Već nakon 12 minuta u drugom dijelu rezultat se popeo na ogromnih 10:0. Dva gola nadodali je Izak Hel za svoj ukupno četvrti na utakmici (ukupno 34. gol sezone) i Jakov Đaković koji je kompletirao hat-trick (ukupno 28. gol sezone). Za Slavoniju su još zabili Adrian Raguž (19. gol sezone) i Josip Trpčić (treći gol sezone), dok je posljednji zgoditak na utakmici te ujedno i počasni za goste iz Slavonskog Broda zabio Karlo Pačić (šesti gol sezone). Požežani u posljednjem kolu prvenstvene sezone gostuju u Našicama kod NAŠK-a, a Brođani kod kuće ugošćuju Graničar iz Županje.

Ljestvica prednatjecatelja: tablicaKLM_prednatjecatelji

POČETNICI: Slavonija 5:2 Amater

Nakon tri uzastopna poraza ekipa Slavonije konačno je došla do sva tri boda protiv posljednjeg Amatera. Gosti su bolje ušli u dvoboj te su u prvoj minuti pogodili gredu, u trećoj minuti došli u vodstvo preko Mateja Marića koji je poentirao četvrti put u sezoni i u petoj minuti su ponovno zatresli gredu. U jeku navale Brođana, Slavonija je izjednačila u devetoj minuti preko Marka Vranića koji je utakmicu vratio na početak. Uz bolju igru Slavonije rezultat se do poluvremena ipak nije mijenjao. No, odmah u drugoj minuti nastavka Slavonija je preokrenula, a strijelac je opet bio Marko Vranić. Na 3:1 je povisio Šimun Odobašić koji je sjajnim udarcem s distance fantastično pogodio same rašlje za svoj 12. pogodak sezone čime je bilo riješeno pitanje pobjednika. Nakon toga, Slavonija je zabila još dva gola. Prvo je Marko Vranić zabio za svoj hat-trick i ukupno 12. gol sezone, da bi dvije minute prije kraja svoj osmi zgoditak sezone zabio Iskon Paulić. U zadnjem napadu na utakmici Amater je preko Matea Marušića smanjio na 5:2, a to je Marušićev drugi gol u prvenstvu. Požežani u posljednjem kolu prvenstvene sezone gostuju u Našicama kod NAŠK-a, a Brođani kod kuće ugošćuju Graničar iz Županje.

Ljestvica početnika: tablicaKLM_početnici

FOTOGALERIJA: