U gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana uvodna konferenciju za najavu Festivala graševine, najvećeg i najpoznatijeg vinskog festivala u regiji. Konferenciju je otvorio gradonačelnik Josip Budimir, koji je istaknuo važnost ovog festivala za gospodarstvo i turizam grada Kutjeva te pozvao sve da posjete ovaj jedinstveni festival.

Program festivala predstavili su direktorica Turističke zajednice Kutjevo, Anita Majstorović, i predsjednik Udruge kutjevačkih vinara, Krunoslav Sontaki. Festival će započeti 18. svibnja Danom otvorenih podruma, gdje će posjetitelji moći obići mnoge vinarije i kušati najbolja vina iz regije.

Sljedeći događaj na festivalu je gala večera 31. svibnja u 19:00 sati u Slavonskoj kući Vinkomir, čije se veliko otvorenje uskoro očekuje.

U subotu, 1. lipnja, u 10:00 sati će se u Slavonskoj kući Vinkomir održati vinske radionice, a od 15:00 sati salon vina na istoj lokaciji. U 16:30 sati program će na Trgu graševine otvoriti Gradska Glazba Kutjevo. Od 17:00 sati na Trgu graševine bit će održan eno-gastro sajam, gdje će posjetitelji moći kušati najbolja jela i vina iz regije i vinski maraton gdje će sudionici pokazati koliko vina mogu konzumirati. U također 17:00 sati bit će organizirana i dječja utrka traktora, a sat vremena kasnije drugo izdanje vinske alke.

Večernji program festivala započinje u 19:00 sati, kada će nastupiti poznati Tamburaški sastav Zlatna dolina, a u 21:00 sata slijedi koncert grupe Dalmatino.

Festival će biti zaključen 2. lipnja danom otvorenih podruma.

Očekuje se da će ovaj festival privući mnoge posjetitelje iz Hrvatske te da će biti prilika za promociju Kutjeva kao vrhunske destinacije za vinske turiste. (kutjevački.hr)