U nedjelju 21. travnja i nedjelju 28. travnja prednatjecatelji i početnici Slavonije odigrali su po rasporedu susrete 20. i 21. kola Kvalitetne Lige mladeži. U 20. kolu gostovali su u Osijeku kod Hypo Limača, a u 21. kolu na domaćem terenu su ugostili ekipu Vukovara 1991. Rezultate i strijelce iz 20. kola te izvještaj iz 21. kola donosimo u nastavku.

20. KOLO: (Prednatjecatelji) Hypo Limač 3:6 Slavonija – strijelci: 0:1 Adrian Raguž 1′, 0:2 Jakov Šutalo 4′, 1:2 Šimun Petrinović 9′, 1:3 Adrian Raguž 11′, 2:3 Tadej Đukić 16′, 3:3 David Rubil 20′, 3:4 Jakov Đaković 29′, 3:5 Adrian Raguž 35′, 3:6 Izak Hel 39′

Izvor: https://www.instagram.com/kns_hypolimac?igsh=dnpkYWpzcjE0a3Az (KNŠ Hypo Limač Instagram)

(Početnici) Hypo Limač 1:0 Slavonija – strijelci: 1:0 Marko Jozić 31′

21. KOLO: PREDNATJECATELJI – Slavonija 6:1 Vukovar 1991

Nakon uvjerljive pobjede u derbiju ekipu Slavonije je čekao susret protiv šestoplasiranog Vukovara koji je vrlo neugodna momačad. No, Slavonija ništa nije prepustila slučaju te je uvjerljivo slavila. Svoju inicijativu iskoristili su već do poluvremena jer je rezultat na predahu bio visokih 4:0 za domaćine, a strijelci Josip Trpčić (drugi gol sezone), Izak Hel (27. gol sezone) te dva puta Adrian Raguž (15. i 16. gol sezone). U nastavku očekivano slabiji tempo s obje strane, ali smo ipak vidjeli još tri gola u drugom dijelu. Prvo je Jakov Đaković zabio svoj 23. zgoditka sezone, pa je Luka Franjić smanjio na 5:1 svojim 21. u sezoni, da bi za svoj hat-trick zabio Adrian Raguž koji sad na svom kontu broji 17 pogodaka. U slijedećem kolu Slavonija ide na gostovanje u Osijek kod Grafičara u nastavku borbe za prvaka, a Vukovar 1991 na svom terenu ugošćuje Graničar iz Županje.

Ljestvica prednatjecatelja nakon 21. odigranog kola: tableKLM_prednatjecatelji

POČETNICI: Slavonija 3:1 Vukovar 1991

Nakon dvije uzastopne utakmice u kojima su početnici Slavonije upisali poraz konačno je došao red na sva tri boda, ali ne na najlakši način jer je tvrdi Vukovar 1991 pružio dobar otpor. Ipak, odmah na samom početku utakmice Slavonija je povela preko Noe Samardžije koji je svoj prvijenac u ovoj sezoni zabio na fantastičan način. Nakon jednog “flipera” u petoj minuti lopta se odbila na rub 16 metara gdje je bio Noa koji ju je poklopio i neobranjivo smjestio u malu mrežicu. 12 minuta kasnije evo izjednačenja u Požegi. Iz slobodnog udarca pucao je Toni Marković poslavši jednu nisku i neugodnu loptu u golmanov lijevi kut. Ovo je njegov prvijenac u tekućoj sezoni. U nastavku Slavonija je uspjela doći do vrijedna tri boda. Prvo je u 28. minuti nakon povratne lopte lijepo pogodio Šimun Odobašić zabivši 10. put ove sezone, a onda je prvi Šimunov pratitelj po broju golova u Slavoniji Marko Vranić svojim devetim golom zapečatio šestu pobjedu Požeških “plavih”. U slijedećem kolu Slavonija ide na gostovanje u Osijek kod Grafičara, a Vukovar 1991 na svom terenu ugošćuje Graničar iz Županje.

Ljestvica početnika nakon 21. odigranog kola: tableKLM_početnici