Foto KBK Borac Požega
Protekle subote 20.4., članovi natjecateljskog tima Borca, Ivano Đevlan i Robert Romanik nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u Low Kick-u (LK)(ring)- pod pratnjom trenera Mateja.
Prvi je na red došao Robert, koji nažalost u polufinalu susreće četverostrukog (i aktualnog) Svjetskog prvaka iz Kaštela. Međutim, Robert se držao vrhunski, odradivši sve tri runde vrlo borbeno. Iznenadio je tako brojne suce i trenere koji su očekivali predaju, te pobrao simpatije i veliki respekt svih prisutnih. Robert tako osvaja 3. mjesto u Hrvatskoj, disciplina LK, u seniorima -91kg.
Sljedeći je nastupio Ivano, koji nažalost nije bio u punom sjaju radi ozljede noge s prethodnog natjecanja, uz to prvi nastup u kickboxing ringu. Prvu i drugu rundu držao je “izjednačene” bodove, međutim primjena krive taktike od strane Ivana pružila je prostora suparniku (domaćinu) koji ga prestiže s bodovima te odnosi pobjedu. Ivano tako postaje viceprvak Hrvatske u LK, mlađi juniori -81kg. Ivano je tako kao mlađi junior postao viceprvak u dvije ringovne discipline/sporta- LK i Muay Thai, iako je zapravo još kadet!
Još odličnih vijesti stiže iz Borca. Ivona Novak zauzela je 10. mjesto na WAKO (Svjetskoj) ljestvici u Kick Light-u (KL) starijim kadetkinjama -60kg! Tako Borac trenutno ima čak troje kadeta u TOP 10 Svijeta u KL.
Ta ista ekipa (Ivano, Ivona i Glieb) izborila je na Prvenstvu Hrvatske u KL (pretprošli vikend) titulu najboljeg kluba Hrvatske u kadetima, disciplini KL! U Osijeku smo naknadno preuzeli taj trofej Hrvatskog Kickboxing Saveza. Postali smo tako primjer na razini države kako voditi kadetski tim u KL, a treba i naglasiti da je Hrvatska kontinuirano u TOP 10 država Svijeta u WAKO kickboxing-u, što ovoj tituli dodaje ma značaju!