Foto KBK Borac Požega
Proteklog vikenda u dvorani Višnjik u Zadru se održalo Prvenstvo Hrvatske u Kick Light-u, na kojem je nastupio tim KBK Borac Požega sa svojom alfa postavom, stariji kadeti Ivona Novak, Glieb Starovoitov te Ivano Đevlan, pod pratnjom trenera Josipa i Mateja. S obzirom da su svo troje boraca rangirani na Svjetskoj ljestvici u Kick Light-u (Ivona 13., Glieb 2. i 27., Ivano 2. i 8.), po ždrijebu su svi prošli prvo kolo, tako su njihove borbe krenule od polufinala. Prvi nastup imala je Ivona protiv predstavnice Palestre iz Benkovca, inače jednog od jačih klubova u Hrvatskoj. Ivona je krenula kontrolirano i po planu, te je kontinuirano kroz borbu podizala tempo i bodovnu razliku, te u 2. rundi pobjeđuje prekidom! U finalu se vrhunski bori, međutim nekoliko diskutabilnih odluka zaustavilo ju je do zlata, te tako uzima titulu kadetske Viceprvakinje Hrvatske -60kg! Sljedeći je nastupao Ivano, koji prvu borbu bez ikakvih problema pobjeđuje i prolazi u finale, dok mu u finalu protivnik predaje borbu. Ivano tako postaje apsolutni kadetski Prvak Hrvatske (+69kg). Zadnji nastupa Glieb, koji u polufinalu kao i u finalu ima besprijekoran performans, deklasira protivnike bez ikakvih problema te postaje kadetski Prvak Hrvatske do 47kg. Vrhunski rezultati, ukupno 5 pobjeda i 1 poraz i odličan performans zaslužuju divljenje! Riječ je o našim najupornijim i najelitnijim natjecateljima koji idu bez rezerve koji su za primjer svim mladim sportašima.
Ivona je trenutno 13. na Svijetu i druga u Hrvatskoj, Ivano 2. u Svijetu te je sada prvak Hrvatske u kickboxing-u i taekwondo-u, dok je Glieb sada prvak Hrvatske u čak 3 borilačka sporta, taekwondo-u, muay thai-ju i kickboxing-u. Borcu je ovo čak DESETI naslov Prvaka Hrvatske ove sezone, a sezona još nije gotova!
Nastavljamo u klubu s pripremama za nadolazeći Europski kup u Sarajevu. Novi članovi uvijek dobrodošli – poručuju iz kluba.