Proteklog vikenda najelitniji borci kluba, Gleb i Ivano nastupili su pod pratnjom trenera Mateja na Italian World Cup 2024, održanom u Jesolu, Italiji. Jedno od najelitnijih kickboxing amaterskih natjecanja na Svijetu, okupilo je preko 2500 natjecatelja iz +40 zemalja. Tim Borac je bio jedan od 13 Hrvatskih klubova koji su branili naše boje, te smo u ukupnom poretku država zauzeli 6. mjesto. Prvi je nastupio Gleb Starovoitov u napadu na višu težinsku kategoriju, izuzetno tešku kategoriju sa jako dobrim borcima. U prvoj borbi susreće se s Talijanom, kojega u 2. minuti borbe Gleb dovodi do prekida, te mu Talijan predaje borbu. Drugo kolo Gleb ima borbu sa spretnim Bugarom, i prva runda prolazi neizvjesno. Međutim, Gleb ubacuje u višu brzinu te okreće rezultat u svoju korist i pobjeđuje i osigurava polufinale. U trećoj borbi sa Švicarcem, Gleb nažalost ne uspijeva provesti svoja taktička rješenja te ga Švicarac nadmudruje i jedva pobjeđuje (osvojio je zlato na kraju). Gleb tako osigurava 3. mjesto na Svjetskom kupu i ranking bodove u kategoriji starijih kadeta -47kg.

Uslijedio je nastup Ivana Đevlana, koji trebao dvije borbe do zlata. U polufinalu susreće Mađara kojega prekidom pobjeđuje u 1. rundi, nakon što mu je u kratkom vremenu dva puta pogodio čisti prednji high-kick u glavu- što je rezultiralo 2. brojanjem i prekidom. U finalu se susreće sa trenutnim Svjetskim prvakom u Kick Light-u i Light Contact-u iz Slovačke, inače vrlo žestokim borcem. Ivano u borbu kreće spremno i relativno uspješno, držajući u prvom dijelu podjednaki rezultat, a vodstvo se mjenjalo iz sekunde u sekundu. Nažalost, nekoliko upitnih sudačkih odluka rezultiralo je ozljedom Ivana (ne dozvoljene tehnike koje nisu sankcionirane), što u konačnici ipak Slovačka dovodi do pobjede i potvrde svog naslova Prvaka. Ivano je tako nakon zlata na Europskom kupu uzeo srebro na Svjetskom kupu, te tako postao 2. na Svijetu u Kick Light-u, apsolutnoj kategoriji starijih kadeta +69kg. Podsjećamo, Gleb također još uvijek drži 2. mjesto u kategoriji -42kg nakon što je “skinut” s vrha, te sada imamo čak dva kadetska viceprvaka Svijeta u klubu!
Ovo natjecanje je bilo vrlo teško, sa nikad ozbiljnijom konkurencijom, a mi smo napravili 3 pobjede i 2 poraza, uzeli dvije medalje i ranking bodove, tako da smo u konačnici zadovoljni. Svakako, Gleb i Ivano obojica imaju potencijal za vladati Svjetskim vrhom u kickboxing-u, te nastavljamo sa sezonom s ciljem da te naslove Prvaka do ljeta i uzmemo.