Foto PŠS

POŽEGA – U petak i subotu, 29. i 30. ožujka 2024. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održat će se 19. izdanje tradicionalnog Rukometnog turnira “Požeški dječaci” na kojem pravo nastupa imaju igrači rođeni 2010. i mlađi. Organizatori su Sportsko društvo „Lopta“ i Rukometni klub Požega, a generalni pokrovitelj Grad Požega. 

Na zadnjem turniru održanom 07. i 08. 04. 2023. natjecalo se 8 ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2009. godine i mlađih. Prvo mjesto tada su osvojili mladi rukometaši iz Škole rukometa Čelik Junior Zenica koji su u finalu bili bolji od Karlovca. Treći je bio Umag, a četvrta ekipa RK Bjelin Spačva Vinkovci.

Turnir nije održan jedino 2020. i 2021. godine zbog protuepidemioloških mjera Stožera civilne zaštite oko koronavirusa. Idejni začetnik i pokretač ovog tradicionalnog turnira je trener mladih požeških rukometaša Hrvoje Jurković. 

U sklopu ovogodišenjeg turnira ponovno će predavanje održati poznati hrvatski kondicijski trener dr. sc. Pero Kuterovac. Predavanje pod temom “Prevencija ozljeda” bit će održano u petak, 29. ožujka 2024. s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani na katu SD Tomislav Pirc.

Ovo je već treće predavanje u posljednje tri godine koje će ovaj poznati i svjetski priznati stručnjak na poziv požeškog rukometnog trenera Hrvoja Jurkovića potpuno besplatno održati u Požegi za trenere, sportaše, sportske djelatnike i sve zainteresirane građane. Prvo predavanje u Požegi Pero Kuterovac održao je 14. 04. 2022., a tema je bila “Dugoročni razvoj mladih sportaša” dok je drugo predavanje je bilo 25. 06. 2023. s temom “Pravilna prehrana mladih sportaša”. (PŠS)