Foto KBK Borac Požega
Spektakularne vijesti stižu iz Šibenika, gdje su članovi tima Borac- Ivano Đevlan, Glieb Starovoitov, Kristijan Gojković i Matej Babić osvojili čak četiri naslova Prvaka Hrvatske u ITF Taekwon-do-u, upisavši 9 pobjeda i 0 poraza. Natjecatelji su nastupili pod pratnjom trenera Mateja, u suradnji s TK Dubrava- gdje je i sam Matej nekada bio trener. Dečki su nastupili u četiri različite uzrasne kategorije. Prvi je nastupio Kristijan, koji u polufinalu dobiva iskusnijeg protivnika (plavi pojas), međutim Kristijan polako preokreće rezultat u svoju korist te pobjeđuje i ulazi u finale. U finalu pobjeđuje favorita jasnom dominacijom te tako postaje Prvak Hrvatske u ITF-u, mlađi kadeti -36kg. Uslijedio je nastup Gleba, koji je trebao pobijediti čak tri borbe do zlata. Međutim, to nije bio nikakav problem za Gleba koji s lakoćom i velikom bodovnom razlikom deklasira redom svu trojicu suparnika (iz istog kluba), te postaje kadetski Prvak Hrvatske -49kg. Treći je nastupio Ivano, u jednom od prvih nastupa kao junioru, te ždrijebom prolazi prvo kolo. Zatim je uslijedila polufinalna borba gdje Ivano bez problema pobjeđuje favorita, a zatim i u finalu jednakom dominacijom pobjeđuje drugog finalista, tako osvaja naslov Prvaka Hrvatske u juniorima -75kg. Zadnji nastup imao je trener Matej. U polufinalu atraktivnim nastupom i velikom bodovnom razlikom savladava suparnika te prolazi u finale. U finalu u startu dominira, međutim sredinom prve runde dolazi do rupture lateralnog kolateralnog ligamenta na koljenu prilikom udarca iz okreta- tornado kick-a. Volja i iskustvo su ipak prevladali, a Matej s praktički jednom nogom (i rukom) zadržava, čak i pojačava vodstvo, te na kraju odnosi pobjedu u finalu. Trener Matej je tako postao seniorski Prvak Hrvatske u ITF-u -78kg.
Na kraju turnira, Ivano Đevlan proglašen je za najboljeg juniora Prvenstva, i to u ukupnom poretku juniora (u koji ulaze i natjecanja u formama), te tako osvaja velebni pehar! Bitno je za naglasiti da Borac trenutno ima 8 naslova Prvaka Hrvatske, i to ravnomjerno raspoređeno po 2 naslova u 4 različita uzrasta! Kristijan i Gleb sada su postali aktualni dvostruki Prvaci Hrvatske u 2 borilačka sporta! Matej je sada trenutni Prvak Hrvatske u ITF-u, viceprvak u Full Contact-u, te Sveučilišni viceprvak Europe u Full Contact-u.
Borac nastavlja sa svojim aktivnostima, idući vikend slijedi Svjetski Kup u Italiji gdje skupljamo bodove za Svjetsku ranking ljestvicu. Veliko hvala Požeškom Športskom Savezu, TK Dubrava, roditeljima i natjecateljima i svima koji su dio ovog uspjeha za svu podršku i suradnju – poručuju iz kluba.