Foto KBK Borac Požega
Protekle subote natjecatelji Borca nastupili su paralelno na Prvenstvu Hrvatske u Muay Thai-u u Splitu te u Point Fighting-u u Jastrebarskom. Muay Thai tim sastavljen od mlađih juniora Leona Lončarevića, Ivana Đevlana i Ivana Kraljevića te mlađih seniora Dinka Iličića i Roberta Romanika uz pratnju trenera Josipa Jurića i Alena Borbaša nastupio je u suradnji s timom koji okuplja Slavonske borce-HUS na Prvenstvu u Split-u. Prvi je nastupio Leon, te u polufinalu slavi nokautom koljenom, dok u finalu biva zaustavljen u tijesnoj borbi te tako postaje viceprvak. Dinko zatim nastupa u mlađim seniorima te nažalost gubi u četvrt finalu. Uslijedio je nastup Ivana Kraljevića kojemu je finalna borba u zadnji tren predana te tako postaje prvak Hrvatske do 48kg. Ivano Đevlan bez problema pobjeđuje polufinalnu borbu dok ga u finalu zaustavlja iskusniji predstavnik Pit Bull-a. Zadnji nastupa Robert Romanik koji tehničkim nokautom u finalu uzima pobjedu te tako postaje prvak Hrvatske u mlađim seniorima do -86kg.
Paralelno u Jastrebarskom za to vrijeme nastupa Point Fight tim- Cristiano Lončarević, Kiril Vujasinović, Kristijan Gojković i Franjo Gucić pod pratnjom trenera Mateja. Cristiano u polufinalu pobjeđuje bez većih problema dok ga u finalu zaustavlja iskusniji predstavnik iz Mawashi-ja. Kiril također pobjeđuje u polufinalu dok u finalu tijesno gubi od iskusnijeg domaćina iz Jastreba. Cristiano i Kiril tako postaju viceprvaci Hrvatske s 8 godina, što je impresivno s obzirom da su u klubu tek 6 mjeseci. Kristijan nažalost nije imao sreće u ždrijebu gdje u četvrtfinalu odmah dobiva favorita, “starog poznanika”, te gubi i ostaje bez plasmana. Zadnji nastupa naš senior Franjo Gucić u apsolutnoj kategoriji. Iako je pružio atraktivnu borbu, biva zaustavljen u polufinalu također od domaćina iz Jastreba, te osvaja 3. mjesto.
KBK Borac Požega je sada bogatiji za 2 prvaka i 4 viceprvaka Hrvatske te jednu broncu. Borac sada ukupno ima 4 aktualna prvaka Hrvatske u 4 starosne kategorije. Sezona je u jeku, očekujemo još rezultata, sve teče prema planu.