Ove subote na pomoćnim terenima Slavonije odigrano je 2. kolo Kvalitetne lige mladeži za početnike i prednatjecatelje. Plavi s Orljave su ugostili goste iz Đakova i odigrali dvije korektne prvenstvene utakmice.

PREDNATJECATELJI: Slavonija 4:0 Croatia Đakovo

Nakon što je Slavonija u 1. kolu pobijedila Elektru u gostima, došla je na red prva domaća utakmica sezone. Nastavili su istim tempom te ponovno slavili s visokim rezultatom. Od prve sekunde krenuli su agresivno što je rezultiralo golom Ivana Peroutke već u 3. minuti. Do poluvremena su povećali vodstvo preko Izaka Hela uz još mnoštvo odličnih šansi. U nastavku Slavonija ponovno kreće snažno i u pet minuta postiže dva pogotka preko Jakova Đurića i Jakova Đakovića. Do kraja utakmice rutinski su čuvali ovaj rezultat te su nakon dva kola maksimalni na vrhu s 6 bodova. U sljedećem kolu Đakovo dočekuje Graničar iz Županje dok Slavonija igra u gostima kod Marsonije.

POČETNICI: Slavonija 3:4 Croatia Đakovo

Početnici Slavonije nisu krenuli u sezonu baš najbolje. U prva dva kola imaju remi i poraz, tj. jedan bod od mogućih šest bodova. Ipak, porazi su sastavni dio sporta tako da će ovi mladi nogometaši u razvoju puno naučiti iz ovakvih utakmica. Početak utakmice proveo je u ispitivanju snaga tako da vjerojatno nitko nije očekivao rezultat na poluvremenu. Iznenađujućih 0:4 za Đakovo iako je lagano moglo biti i više po prikazanome na terenu. Golove za šok i nevjericu kod domaćih zabili su redom Bruno Sertić, Marin Vucić te po dva pogotka Ante Mikulić. U nastavku se Slavonija pribrala i konačno proigrala. Krenuo je veliki pritisak u kojem je Šimun Odobašić dvaput tresao mrežu za 2:4 golovima u 39. i 40 minuti i dao kakvu takvu nadu za veliki preokret. Nakon toga redale su se šanse ispred gola Đakova, ali odlični golman gostiju i lošija završnica domaćina bili su preveliki zalogaj za Slavoniju. U zadnjem napadu na utakmici Marko Vranić zabio je za konačnih 3:4 i za veliku pobjedu Croatije Đakovo. U sljedećem kolu Đakovo dočekuje Graničar iz Županje dok Slavonija igra u gostima kod Marsonije.