Ovaj vikend počela je nova sezona Kvalitetne lige mladeži za regiju Istok u kategoriji prednatjecatelja i početnika. Ligu je napustio Nopo Legen iz Gornje Vrbe pokraj Slavonskog Broda, a novi sudionici su Graničar iz Županje i NAŠK iz Našica. Slavonija Požega u prvom je kolu gostovala u Osijeku kod domaćina Elektre te su u Požegu donijeli četiri boda, pobjedu prednatjecatelja i remi početnika.

PREDNATJECATELJI: Elektra 2:4 Slavonija 

Prednatjecatelji Slavonije prošlu su sezonu završili na šestom mjestu s jedanaest pobjeda, a u novu sezonu ušli su s dobrom predstavom i zasluženom pobjedom. No, ipak su domaćini prvi došli u vodstvo. Jednu dobru odrađenu kontru pogotkom je završio Marin Oršolić u 8. minuti. Slavonija je nakon toga odgovorila brzim preokretom. U 14. minuti nakon obranjenog udarca golmana domaćina na odbijancu je najbrži bio David Malčić, da bi minutu nakon toga za brzinski preokret zabio Izak Hel. U nastavku su mreže mirovale do 30. minute kada je domaćin preko Šimuna Šinka iskoristio neopreznost Slavonije zabivši za 2:2. Slavonija je onda odlučila dodati gas te je do kraja zabila dva gola preko Jakova Đakovića uz još mnoštvo prilika i za uvjerljivije slavlje. U idućem kolu Elektra gostuje kod Graničara iz Županje, a Slavonija dočekuje Đakovo.

POČETNICI: Elektra 1:1 Slavonija

Početnici s plave strane Orljave imaju visoke ambicije nakon što su posljednje dvije sezone puhali za vratom Osijeku i Cibaliji na trećem mjestu. Ovu su otvorili s remijem koji nikako neće obeshrabriti Slavoniju. Prvo poluvrijeme je bilo dosta tvrdo bez puno pravih prilika i s jedne i s druge strane pa se na predah otišlo s nulom. Odmah na početku nastavka Slavonija dolazi u vodstvo nakon školski odrađene akcije koju je u pogodak pretvorio Patrik Pavao Šekelja. Nažalost, nisu dugo izdržali jer je Niko Filipović samo tri minute kasnije vratio stvari na početak za ekstazu novoosnovane navijačke skupine “Elektra Boys”. Do kraja utakmice obje strane su mogle doći do pobjede, ali na kraju je najpravedniji remi. Poslije utakmice igrači Elektre otišli su do “Elektre Boysa” te su ispraćeni glasnim ovacijama što je bilo baš zanimljivo i lijepo za vidjeti. U idućem kolu Elektra gostuje kod Graničara iz Županje, a Slavonija dočekuje Đakovo.