U prvom kolu Druge ŽNL Požeško – slavonske nismo vidjeli nijedan neriješen rezultat, tako da je liga 10 pravilno rascjepkana. Obzirom da je liga jako izjednačena, teško je reći koji bi od pet derbija izdvojili – u ovom početnom dijelu, ono što znamo je da se sve utakmice igraju u nedjelju od 17:15.

NK DINAMO – NK EMINOVCI

U Badljevini se sastaju dva protivnika koja nemaju bod nakon prvog kola, a još jedna im je karakteristika ista – ta da su po prikazanom lako mogli i do troboda. Kako smo i najavili, “Dinamovce” predvodi svevremenski Stipo Šugić te njegovi mladići imaju od koga učiti; naravno – ako budu htjeli. Nema boljeg mjesta od vlastitog stadiona kako bi pokazali da prikazano u Biškupcima nije slučajno i da se oslade prvim bodovima. S druge strane stoje Žuti iz Eminovaca, koji dva puta u dva tjedna idu na daleko gostovanje – ako je suditi po utakmici prvog kola, ni nedjeljnom domaćinu neće biti lako. Uprava NK Eminovci odradila je odličan posao u prijelaznom roku te je samo pitanje kad će Šimunović naštimati svoj orkestar – možda će to biti baš u nedjelju?!

NK SULKOVCI – NK CROATIA

U Sulkovcima se sastaju istoimeni domaćin i novak u Drugoj ligi – ekipa iz Donje Obriježi, a ekipe u ovaj susret ulaze u različitim raspoloženjima. Domaćin je u Golobrdcima prokockao dva gola prednosti i ostao praznih ruku, dok su igrači Croatije “okrenuli” nepovoljan rezultati ubilježivši tri boda. Sulkovljani su odradili izniman transfer rok, no u prvom kolu nedostajalo je malo sportske sreće za nešto više – oni također traže “iskupljenje” pred svojim navijačima. Oni jedini imaju suspendirane igrače – Robert Vidakušić će idući tjedan proslaviti prvu godišnjicu suspenzije, dok će brzonogi Stjepan Majetić moći igrati za tjedan dana. Gosti na krilima Marka Giacomettija dolaze u Sulkovce po pozitivan rezultat, a imaju se pravo nadati najvišim ciljevima – jer kvalitetu posjeduju!

NK LIPA – NK PARASAN

U Staroj Lipi na redu je sraz ekipa koje su u prošlom kolu ubilježile pobjedu – “Zeleni” su se osladili punim plijenom na teškom gostovanju u Prekopakri, dok su “Crveni” u zadnjoj minuti srušili Sulkovljane. Možda ispada da u najavama “previše” hvalimo domaćina, no oni svojim predstavama na zelenom terenu – koji je jedini relevantan; pokazuju da pohvale nisu bez razloga! Zasigurno je da i nakon nedjelje žele imati maksimalan učinak, a za to je potrebno da preskoče tešku prepreku. Gosti puni elana nakon odličnog preokreta dolaze u Staru Lipu, pomrsiti planove igračima Ivice Fliszara i također nastaviti pobjedničkim putem. Napadački dio predvode Iličić, Ivanković i Zdravković – leđa im čuva sveprisutni Maras, a ostaje za vidjeti hoće li oni naći recept za granitnu obranu Zelenih!

NK SLOGA – NK SLAVONIJA

Kao i u Badljevini, u Trenkovu se sastaju ekipe koje su u prvom kolu imale impresivan nastup – no bodovi su otišli na stranu suparnika, jer je presudio faktor koncentracije u ključnim trenucima. Bivši prvoligaš je uspio ostaviti kostur ekipe na okupu, a dodatno su zaoštrili konkurenciju sa par pojačanja. U Bučju su pokazali da znaju igrati nogomet, a ako uspiju zabiti nekolicinu šansi – imaju se pravo nadati punom plijenu. S druge strane, na prvo daleko gostovanje momci iz Prekopakre idu ohrabreni nastupom u prvom kolu, no ipak sa dozom opreza jer idu kod bivšeg prvoligaša. Lijepo je za vidjeti da su se ekipirali i samo je pitanje vremena kad će i oni krenuti u skupljanje bodova – prva prilika je u Trenkovu, no valja za to zasukati rukave!

NK BSK – NK GRANIČAR

Biškupci su i ove nedjelje centar nogometnih zbivanja, jer na derbi dvije “maksimalne” ekipe dolaze igrači trenera Josipa Vukelića. Domaćin je u prvom kolu pokazao dozu pribranosti i iskustva te pogotkom Petra Bosotina ubilježio tri boda, a to im je dodatan vjetar u leđa. U prva dva kola imaju dvije domaće utakmice pa će dati sve od sebe da si “olakšaju” i potencijalnim trobodom mirne duše idu u boj na ostalih sedam stepenica u lovu na titulu jesenskog prvaka! Na tom putu stoji im odlična ekipa NK Graničar, koji je ubilježio pobjedu protiv izvrsnih Trenkovljana te im je ta utakmica putokaz kako su spremni za najviše ciljeve. Iako su ostali u ovom prijelaznom roku bez Josipa Šubare i Mirka Bošnjaka, Uprava je ekspresno reagirala te su se pojačanja u vidu Bluhe i Sabljaka u debiju “ukazala” i donijela pobjedu! Kao što je vidljivo po najavama, liga je izuzetno izjednačena te gledatelji gdje god odu u nedjeljno popodne – zasigurno neće pogriješiti!