Nakon tri mjeseca vraća se 2. ŽNL Požeško – slavonska i to u novom ruhu – ligu su pojačali NK Sloga, NK Croatia i NK Parasan, a ligu je napustio prošlosezonski prvak – NK Hrvatski Dragovoljac iz Brodskog Drenovca! Prvo kolo “Segunde” otvara se u Prekopakri u 17:15, dok ostala četiri ogleda kreću u istoj satnici  – ali 24 sata kasnije. Obrazac najave prvog kola “prepisat ćemo” od prvoligaša te ćemo se držati onog da nećemo ništa prognozirati, već to Vama dajemo na promišljanje!

NK BSK BIŠKUPCI – Klapa iz Biškupaca već standardno igra dopadljiv nogomet kojeg krasi taktička zrelost i “potpis” trenera – igrača Pere Vidovića; koji im je ujedno i jedan od najboljih igrača. Nije se previše mijenjao roster iskusne ekipe, no ipak je svlačionica u nekoj mjeri osvježena te NK BSK spreman dočekuje izazove 2. ŽNL!

KLJUČNI IGRAČ: PERO VIDOVIĆ

NK CROATIA – Jedan od povratnika u drugi razred županijskog ranga je Klub iz Donje Obriježi, tj. njihovi “Zeleni”. Obzirom da su u prvoj županijskoj imali bitnu ulogu i samo su nijanse odlučile da se “Zeleni” ove sezone druže sa ostalih devet klubova u nižem rangu – očekujemo ih u gornjem domu! Koliko je poznato, ostao im je Marko Giacometti – pa naša konstatacija ima čvrsto uporište.

KLJUČNI IGRAČ: MARKO GIACOMETTI

NK DINAMO – Kao što smo u jednoj od prošlih najava objavili, Uprava iz Badljevine odradila je bolji posao nego imenjak iz Zagreba – no izgleda da su nas čuli i “purgeri” pa su i oni dodali gas. Uz Ilinovića i Šugića – “Dinamovci” imaju odličan kostur te su ulaznim transferima upotpunili ionako kvalitetnu svlačionicu. Dobar znak za žitelje Badljevine je gostujuća pobjeda u prijateljskom ogledu protiv NK Croatia u Donjoj Obriježi.

KLJUČNI IGRAČ: JOZO ILINOVIĆ

NK EMINOVCI – U Eminovcima je Uprava odradila odličan posao te dovela veliki broj igrača, koji se – sudeći po prijateljskim utakmicama odlično uklopio. Da NK Eminovci imaju odlične igrače – potvrda je došla u vidu transfera Bojana Crepulje u NK Požega, a to znači natjecanje u ligi koja je dva ranga iznad. Ne sumnjamo da se u Eminovcima priča o najvišem mjestu na kraju sezone, a za tu priču imaju puno pravo!

KLJUČNI IGRAČ: DRAGAN STANIVUK 

NK GRANIČAR – Bučjani će u ovu sezonu ići osokoljeni osvojenim visokim mjestom na kraju sezone, uz nadanja da će ove sezone otići koju stepenicu više. Iako im je otišao jedan od najboljih igrača – Josip Šubara, uz pregršt ulaznih transfera, izdvajamo dolazak Matea Bluhe. Uz ozbiljan pristup na treninzima, a gledajući kvalitetu koja je prisutna – uz pojačanja; NK Graničar bi mogao biti ozbiljan kandidat za najviše mjesto u ligi.

KLJUČNI IGRAČ: ZVONIMIR PRŠA

NK LIPA – U Staroj Lipi su nakon drugog mjesta u prošloj sezoni, spremni za veći iskorak jer su uspjeli zadržati “senatore” u ekipi – dok su ostvarili nekolicinu odličnih ulaznih transfera. Iz NK Požega vratila im se njihova “alfa i omega” u napadačkom dijelu – Marin Mijatović, pa se protivničke obrane već sad “krste” u znak pomoći u srazu protiv “Zelenih” iz Stare Lipe. Uz odličnu obranu koju imaju, možemo konstatirati da će njihov teren ostati “vruć” za sve koji se tamo budu nadali bodovima.

KLJUČNI IGRAČ: MARIN MIJATOVIĆ

NK PARASAN – Drugi povratnik u 2. ŽNL momčad je iz Golobrdaca, a koliko se da shvatiti po njihovom prijelaznom roku – ne planiraju se ovdje dugo zadržavati. Suigrač Crepulje postao je i Nikola Franikić – tako da je bespredmetno raspravljati jesu li “Parasani” dovoljno kvalitetni za ekspresni povratak među elitu. Od dolazaka treba izdvojiti Ivana Mendeša, koji je Klubu pristupio iz NK Lipa.

KLJUČNI IGRAČ: DAMJAN ZDRAVKOVIĆ

NK SLAVONIJA – Ono što u ljeto prošle godine napravila nekolicina nogometnih entuzijasta u Prekopakri vrijedno je svake pohvale, a još nam je draže konstatirati da će se i ove godine igrati kvalitetan nogomet u režiji NK Slavonija! Nakon nekoliko kola bilo je jasno protivnicima da u redovima Kluba iz Prekopakre ima dovoljne kvalitete, a u drugoj polusezoni pokazali su “zube” i bodovno te tako na lijep način zaokružili priču. Ove sezone će imati veću ulogu u raspodjeli bodova i krojenju krajnje tablice, dobra atmosfera je tu – kvaliteta je tu, Klub iz Prekopakre je spreman!

KLJUČNI IGRAČ: DOMAGOJ AJMAN

NK SLOGA – Krug povratnika u 2. ŽNL zatvara Klub iz Trenkova, koji kao i ostala dva se priprema za što brži povratak među županijsku elitu. Nakon što su se u proljetnoj polusezoni “digli”, nije ih pokolebalo ispadanje nego su još dodali gas – stigla su pojačanja, a mnogo dobrih stvari se također događa oko Kluba. Ima transfera u oba smjera, no “na prvu” se čini da kvaliteta nije opala, nego je još i veća!

KLJUČNI IGRAČ: NIKO JURILJ

NK SULKOVCI – Sulkovljani su već tradicionalno, gledajući Drugu ŽNL – u gornjem dijelu tablice i planiraju tu i ostati. Iako su doveli veliki broj igrača koji će znatno podići kvalitetu nogometa u svlačionici “Plavih”; najveće pojačanje ostanak je Josipa Šutića na mjestu predsjednika Kluba, kao i Branka Jovanovića na mjestu trenera. Ukoliko odaziv u trenažnom procesu bude zadovoljavajući, mogla bi ovo biti još jedna dobra sezona za NK Sulkovci.

KLJUČNI IGRAČ: JOSIP MAJETIĆ

Parovi prvog kola:

NK SLAVONIJA – NK LIPA

NK BSK – NK DINAMO

NK GRANIČAR – NK SLOGA

NK PARASAN – NK SULKOVCI 

NK CROATIA – NK EMINOVCI