Neki dan se na portalu u sklopu “Facebook storyja” odvila anketa gdje smo Vas pitali jeste li za to da pokrenemo rubriku “Hrvati vani” koja bi pratila igrače iz naše županije na tjednoj bazi – koji igraju nogomet u inozemstvu. Obzirom da je preko 75 % bilo ZA rubriku, odlučili smo se u nekoj određenoj mjeri popratiti one, koji su otišli iz Hrvatske i negdje dalje grade karijeru na poslovnom i sportskom planu. 

Što se tiče baze podataka za koju znamo – to je FuPa koja prati lige u Njemačkoj i službena stranica Saveza Austrije gdje također imamo donekle uvid u podatke o igračima. Obzirom da nismo najpametniji, a niti bilo što možemo sami napraviti – budite slobodni u komentaru ispod objave ili u inbox stranice napisati još koju platformu preko koje možemo pratiti iste. Isto tako, slobodno napišite igrače koje želite da popratimo, a mi u nastavku dajemo listu onih koje ćemo pratiti – naravno, želimo da lista bude što duža nakon Vaših prijedloga:

LEO MIKIĆ – JEONNAM DRAGONS (JUŽNA KOREJA)

MATEO ITRAK – ROYAL FRANCS BORAINS (BELGIJA)

DUJE TOKIĆ – CROATIA STUTTGART (NJEMAČKA)

KRISTIJAN JUKIĆ – UFC CROATIA SALZBURG (AUSTRIJA)

LUKA JOVANOVIĆ – ASV DEGERNBACH (NJEMAČKA)

MIHAEL KEČ – TSV BEYENBURG (NJEMAČKA)

MARKO ŠUBARA – TSV BOGEN (NJEMAČKA)

VIKTOR VUKSAN – SV HAJDUK WIESBADEN (NJEMAČKA)

VALENTIN GAZILJ – SV PERKAM (NJEMAČKA)

DANIEL ŠTAVLIĆ – SV PERKAM (NJEMAČKA)

JURICA MARČINKOVIĆ – FC NIEDERWINKLING (NJEMAČKA)

JURICA KLJAJIĆ – SV EBERSTEIN (AUSTRIJA)

JAKOV JANČEK – VFB WISSEN 1914 (NJEMAČKA)

DOMINIK SOLDO – SG BEROD (NJEMAČKA)

DEJAN OREŠKOVIĆ – SV LOCHHAUSEN MUNCHEN (NJEMAČKA)

Dat ćemo sve od sebe da pravovremeno izvijestimo o događajima vezanim za igrače koji su na listi i koje budete predložili, a svaka kritika je dobrodošla!