Nakon što su na kraju prošle sezone ostali bez vrsnog stratega Ivana Trupine, koji je preuzeo kormilo NK Slaven LjupinaUprava drugoligaša iz Brodskog Drenovca na čelu sa predsjednikom Petrom Dražetićem brzo je reagirala i dovela kvalitetno rješenje u vidu Ante Obućine. Što se tiče odlazaka na kraju prošle sezone, najzvučnije je ono dotadašnjeg kapetana Petra Baketarića – koji je pojačao županijskog prvoligaša NK Graničar iz Zagrađa. Na tu promjenu Uprava je također odlično reagirala i dovela između ostalih Ivana Dražetića, Marka Ilića i Marka Ninića.

U pripremnom periodu odigran je veliki broj utakmica i turnira u kojem je ekipa uigravala sistem 3-5-2, a to im se na kraju i isplatilo. Za napomenuti je zanimljiva činjenica iz pripremnog dijela, gdje su se susreli u Brodskom Drenovcu domaćin i gost NK Slavonac iz Brodskog Stupnika – oba Kluba osvojila su naslove u ovoj sezoni!

Na kraju priprema, strateg Anto Obućina ovih je 11 igrača najviše koristio kroz sezonu – uz određene preinake, a svakog od njih ćemo ponaosob opisati:

MARKO ILIĆ – stigao iz NK Ovčare u ljetnom prijelaznom roku, odlično zamijenio iskusnog Marija Sivonjića te svojim obranama uvelike odredio sudbinu svoje ekipe. Posebno se pamti nastup na gostovanju u Biškupcima, gdje je na rezultatu 4:5 obranio kazneni udarac u zadnjoj minuti i osigurao trobod na teškom gostovanju.

IVAN DRAŽETIĆ – najveće pojačanje ljetnog prijelaznog roka, iako je rođen 2004. godine; odisao povjerenjem i požrtvovnošću. Kroz cijelu sezonu išao je beskompromisno, tamo gdje netko ne bi išao kopačkom – on je išao glavom. U posljednjem kolu preuzeo odgovornost i realizirao kazneni udarac pri rezultatu 2:2.

DANIJEL DRAŽETIĆ – iako je 1998. godište, najstariji je u najkonstantnijoj obrambenoj liniji; a tako je i odigrao cijelu sezonu. Iako mu je primarna pozicija u veznom redu, “istrpio” je ovu sezonu i tako još na jedan način pokazao da mu nije u cilju osobna lagodnost nego uspjeh ekipe. Cijelu sezonu odigrao onako kako zna; kapetan – kapetanski!

JURICA TURČIN – dečko koji je “as iz rukava” trenera Ante Obućine, koji mu je pronašao poziciju, a Jurica mu je to višestruko vratio. Čitavu sezonu odigrao konstantno dobro, a posebno je bio motiviran protiv NK Sulkovci – gdje je u obje utakmice odigrao bez greške. Često osporavan od velikih stručnjaka, ali je sve demantirao i sa nepune 22 godine osvojio nešto što nitko neće u cijelom životu! Po našem, ali i sudu većine suigrača i navijača – čovjek koji je najviše napredovao i obilježio sezonu.

STJEPAN DAVIDOVIĆ – još jedan dečko koji je nerijetko bio na meti kritičara, no ovu sezonu iako je primarno stoper – “krpao” je desni bok i odlično je to odrađivao! U drugoj polusezoni većinom bio spriječen igrati zbog poslovnih obaveza, no svakako igrač koji će u budućnosti još napredovati – jer potencijala ima!

ADRIAN EČIMOVIĆ – posebna priča, već dvije sezone “ordinira” po lijevoj strani – tek odnedavno punoljetan, a igra zrelo kao da ima 18 natjecateljskih sezona u nogama. Izuzetna moć ponavljanja i pridodavanja u napadačke akcije, miran, odgojen i spreman poslušati savjete starijih. Svakako igrač koji može još puno dati, čak i na većim razinama od ove.

EMANUEL BRUS – vezni igrač koji može trčati do “preksutra”, a krasi ga odličan pregled igre. Odličan “ulov” Uprave NK Hrvatski dragovoljac, jer su pravovremeno reagirali i doveli igrača koji je svakako za rang više – već bi i bio u njemu da nije bilo teške ozljede. Jak u duelu, a u igri lagan kao pero – jedan od bitnijih faktora u osvajanju naslova.

GORAN KATIĆ – pravi primjer sportaša, čovjeka i prijatelja – miran i šutljiv, onaj tko ne razumije nogomet; ne vidi njegov doprinos, a svatko vidi kakva igra bude kad njega nema u zapisniku. Jedan od “španera” koji zna sakriti loptu, specijaliziran za prekide, a zbog njega je nastala poslovica u Brodskom Drenovcu: “Daj Kaletu loptu i ne sekiraj se!” – pritajeni vođa!

MATEJ BABIĆ – nakon teške ozljede vratio se u pogon, a odmah u drugoj sezoni osvojio naslov i bio jedan od efikasnijih igrača osvajača naslova. Uz 12 pogodaka ubilježio i “mali milijun” asistencija, pretrpio veliki broj prekršaja i vjerojatno MVP ekipe. Bit će pravi izazov za obrane u 1. ŽNL, ukoliko se Drenovljani odluče ući u viši rang.

MATEJ GARIĆ – hitronogi napadač, kojem je u krvi brzina. Radi na željeznici, vozi brzi vlak; a u slobodno vrijeme je brzi vlak za protivničke obrane. U ovoj sezoni nerijetko je bio dio obrambenog dijela ekipe, pa je stoga njegov učinak bio malo slabiji nego proteklih sezona. Posljednje kolo zabio je gol u pobjedi koja je označila osvajanje naslova – trofej je tu, a tek je na početku igračkog staža!

JOSIP BRKIĆ – još jedan iz napadačke artiljerije osvajača naslova, ima izrazito istančan osjećaj za gol. Uvijek na pravom mjestu, kad su velike utakmice u pitanju – većinom bude ta prevaga. U zadnjoj utakmici u Eminovcima definitivno je bio igrač utakmice, a još mnogo dobrih sezona je pred ovim dečkom!

Ovaj uspjeh još je veći jer ga je osvojila mlada ekipa, prosjek godina najčešćih 11 igrača koji su se pojavljivali na početku utakmice je samo 22.5!

Igrači s klupe koji su čekali priliku i iskoristili je na najbolji mogući način, u neku ruku su tjerali prvih jedanaest na što bolje partije – jer dobra konkurencija polučuje bolje rezultate. Veliki doprinos ovom uspjehu dale su legende Kluba kao što su Ante Dražetić, Josip Ilić, Josip Lučić – Jozak i Ivan Lučić – Jozak; koji su bili na dispoziciji kad god je trebalo, a nisu se nametali – nego su bili potpora mladima. Oni su pravi primjer kako, iako su iskusniji i uživaju takav status – ipak su se podredili krajnjem cilju te tako dali dobar primjer ostalim igračima.

Oni koji su najčešće bili u rotaciji s klupe, to su: Marko Ninić, Mario Hilčešen, Boris Gugić, Matej Karahmet, Karlo Mitrović, a nastupe su još ubilježili Ante Jakovljević, Elio Jozić i David Dražetić.

Za veliki uspjeh kao što je ovaj, potrebna je kohezija svih u Klubu; ali i u selu – to su Drenovljani postigli i na kraju slave prvi naslov nakon sezone 2006./2007.!