Nakon što je NK Hrvatski dragovoljac iz Brodskog Drenovca osvojio naslov prvaka u ekipnoj konkurenciji, valja obratiti pozornost i na najbolje pojedince. Dok je još ovaj tjedan aktualna borba za “Zlatnu kopačku”, u konkurenciji vratara situacija je prilično jasna – Mihael Čokrlić (NK Lipa) svoju je mrežu ostavio netaknutu 6 utakmica, uz dva obranjena kaznena udarca! Obzirom na to da je u igri bilo 14 kola, to bi značilo da je svojoj ekipi osigurao makar bod na 43 posto utakmica – za našu stranicu podijelio je dojmove, pohvalio suigrače; ali i protivnike!

O događanjima prije same sezone…

“Zahvalio bi se cijeloj ekipi Sporturro što nas prati iz kola u kolo i prenosi detaljan izvještaj sa utakmica. Kao što već svi znaju; trebali smo ugasiti Klub prije početka sezone, no imali smo sastanak i dogovorili smo se da ako dovedemo par pojačanja – uz volju, nastavljamo druženje i sudjelovanje u ligi. Nakon što smo doveli Stanića, Vidovića, Škodu i Šarića – pala je odluka da definitvno nastupamo u 2. ŽNL i tako je sve krenulo.”

O prvoj polusezoni…

“U prvom kolu dolazi nam neugodna ekipa iz Brodskog Drenovca koju smo označili kao glavnog konkurenta za osvajanje 2. ŽNL te ih pobjeđujemo 2:0, a ta utakmica nam je dala veliko samopouzdanje. Nakon te pobjede, u polusezonu ulazimo još odlučniji i željni dobre igre – to nam se vratilo rezultatski. Prvi smo na polusezoni uz gol razliku 12:2, u kojoj smo pet puta sačuvali netaknutu mrežu – pa se odmah stvorila dobra klapa i u terenu i van njega.”

O događajima u drugoj polusezoni…

“Odmah prvo kolo druge polusezone idemo na noge NK Hrvatski dragovoljac te u utakmici punoj prilika, gubimo utakmicu i tri boda zbog svojih pogrešaka. Utakmica u predzadnjem kolu protiv NK Sulkovci donijela nam je još jedan poraz, a to je ujedno bio i najteži duel sezone. Po principu “kad ne zabiješ – dobiješ”, dobili smo gol i izgubili presudne bodove za osvajanje 2. ŽNL, pa je ta utakmica bila najteža i po psihičkom aspektu.”

O najboljoj izvedbi u sezoni…

“Kad bi morao izabrati našu najbolje odigranu utakmicu u sezoni, to bi bila utakmica protiv NK BSK iz Biškupaca. Prvi put smo se susreli sa rezultatskim minusom, ali smo skupili glave, bodrili jedni druge i tako kreirali preokret – uzevši sva 3 boda!”

Završna riječ…

“Želio bi se zahvaliti svojoj ekipi na odlično odigranoj sezoni, posebice mojim stoperima i zadnjem: Mijatoviću, Šariću i Vukiću – koji su mi uvelike pomogli da sačuvam mrežu 6 puta netaknutu i tako osvojim Zlatnu rukavicu! Također zahvaljujem cijeloj ekipi na zalaganju, trudu, podršci, kritikama i pohvalama jer mislim da bez toga ne bi napravili ovo što jesmo. Zahvaljujem našim navijačima, simpatizerima i sponzorima što su nam omogućili da uživamo u svakoj utakmici – bilo kod kuće ili u gostima!”

Zahvaljujemo Mihaelu na odvojenom vremenu i detaljnom osvrtu na sezonu koja je iza nas!