Takva je sudbina bila da se danas na kultnoj “Kockici” događa rasplet i krojenje krajnje tablice 2. ŽNL Požeško – slavonske za sezonu 2022./2023., a naravno da ova dva Kluba nisu razočarala mnogobrojnu publiku! 

NK EMINOVCI – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (2:2) 3:6

U ovu utakmicu motiviraniji su ušli gosti, jer je pobjeda značila donošenje naslova u Brodski Drenovac – dok se kvalitetni domaćin nadao pokvariti to slavlje i tako svojim navijačima priuštiti pobjedu za kraj sezone. Početak utakmice nagovijestio je da nas čeka totalni nogomet jer je u 10. minuti Matej Babić na asistenciju Josipa Brkića promijenio rezultat na semaforu u 0:1. Eminovčani se nisu predali, nego su ubrzo i izjednačili preko Dejana Baretića pa je u tom trenu prvak bio NK Lipa. Kad se očekivalo da će gosti biti u šoku i da će im trebati malo vremena da se konsolidiraju – Matej Garić je u stilu Vojka V rekao “Ne može!” i poentirao, skoro odmah nakon polaska s centra!

Za 14 minuta opet je prvak bila ekipa iz Stare Lipe jer je Danijel Stanić nakon gužve poslao loptu iza gostujućeg čuvara mreže – Marka Ilića. Do kraja poluvremena Matej Šporčić je obranio kazneni udarac “Dragovoljcima” i tako postavio rezultatski egal na odmoru. U uvodnih desetak minuta drugog dijela ispitivale su se snage, a onda nakon neopreznosti – glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima devetnaestogodišnji Ivan Dražetić, a iako je Šporčić pročitao i njegovu namjeru – udarac je bio suviše jak i Drenovljani su poveli! Nisu se lideri planirali povući i čuvati rezultat, a to im se i isplatilo ubrzo jer je Josip Brkić sa ekspresna dva gola u 61. i 63. minuti trasirao put naslova u Brodski Drenovac.

U zadnjih 15 minuta poentirao je i Boris Gugić nakon kornera, a dojam domaćina popravio je Vlado Samardžija na samom kraju utakmice. Nije to previše pokolebalo goste jer su odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka krenuli sa proslavom naslova prvaka! Ovo je uspjeh cijele ekipe, no danas je po našem sudu ipak Josip Brkić odnio titulu igrača utakmice jer je uz dva pogotka upisao asistenciju i izborio kazneni udarac! Ovo je otprilike bila repriza prošlogodišnjeg susreta na Kockici, gdje je briljirao Emanuel Brus – pa je i u ovoj utakmici odlučio da ga bude “po cijelom terenu”!. Drenovljani proslavljaju i drugi trofej jer je njihov Matej Babić postao najbolji strijelac lige, uz Krešu Šutića i Peru Vidovića pa tako imaju još razlog više da se danas pije iz cipele!

Ovom pobjedom igrači trenera Ante Obućine upisali su se zlatnim slovima u povijest sela i Kluba, a još jednom čestitamo igračima, treneru, Upravi i svim simpatizerima na ovom povijesnom uspjehu!