U ovom članku izvještavamo o tri od četiri utakmice, jer utakmica u Eminovcima zaslužuje posebnu objavu. Tri utakmice ispoštovale su sve “kladioničarske znakove” – u Staroj Lipi bila je “jedinica”, u Bučju “iks”, a u Prekopakri “dvojka”.

NK GRANIČAR – NK SULKOVCI 0:0

Derbi između ova dva suparnika uvijek nosi posebne motive, a danas su domaćini bili željni sportskog revanša. Kad bi se gledao samo sudački izvještaj, reklo bi se da je to bila “makljaža” – no dojma smo da je glavni sudac “odnio show” te se u nekim situacijama bespotrebno razmahao kartonima. Sama utakmica protekla je većinom u borbi na sredini terena, a ostali dio utakmice su se prilike i terenska inicijativa izmjenjivale. Bila je jedna sporna situacija u domaćem kaznenom prostoru, ali sudac Antolović je odlučio da kontakt nije dovoljan za najstrožu kaznu. Utakmica je završila početnim rezultatom, a ono što “upada u oko” je veliki broj kartona. Na domaćoj strani pocrvenio je Abramović, a na gostujućoj kapetan Stjepan Majetić i predstavnik kluba Mario Slatina. Zapisnik i stanje na terenu, na sreću nisu bili podudarni – pa se utakmica završila u miroljubivom tonu; uz zajedničku večeru.

NK LIPA – NK BSK 4:1

Stara Lipa bila je domaćin sraza između NK Lipa i NK BSK, u kojoj su igrači trenera Fliszara ozbiljno shvatili svoj današnji zadatak. Nakon uvodnih par minuta bilo je jasno gdje ova utakmica vodi, jer su Stanić i Vukić do 25. minute omogućili svojoj ekipi +2. Nakon odmora gosti pokazuju dašak svog umijeća te preko Kristijana Čolića smanjuju rezultat u desetoj minuti nastavka. Da se ne bi situacija zakomplicirala, ubrzo nakon pogotka Čolića – domaći zabijaju dva gola u jednoj minuti preko Marija Vidovića i Antonija Vinkovića. U zadnjih pola sata bilo je još prilika, no mreže su mirovale te su ove dvije ekipe ponudile lijep nogomet za kraj ove sezone. Pobjeda NK Lipa ipak nije bila dovoljna za podići pehar, jer je NK Hrvatski dragovoljac uspješno preskočio zadnju prepreku. Bilo kako bilo, lijepo je da su domaći pobjedom počastili svoje navijače – iduća sezona je nova prilika za isti cilj, a ne sumnjamo da će to dečki iz Stare Lipe pokušati dohvatiti!

NK SLAVONIJA – NK DINAMO 1:3

U Prekopakri je od 18:15 bio zakazan susjedski derbi između “Slavonaca” i “Dinamovaca”, a za pohvalu je pogled na zapisnik te veliki broj igrača na obje strane. Tko god je danas došao na stadion NK Slavonija, mogao je svjedočiti pravoj muškoj igri – dostojnoj derbija; kakvi većinom jesu susjedski derbiji. U prvih pola sata mreže su mirovale, a onda se za gostujuću prednost na odmoru pobrinuo Jozo Ilinović. Domaći su nakon poluvremena uspjeli uspostavili inicijativu, no onda ih gol gostiju na sredini drugog poluvremena ipak “presijeca” jer je Mario Ilić zabio za +2. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika otklanja najbolji igrač NK DinamoStipo Šugić, pogotkom u 72. minuti i tako omogućuje svojoj ekipi komotniji ostatak utakmice. Domaćini ipak popravljaju dojam desetak minuta prije kraja utakmice te Daniel Nožarić postavlja konačnih 1:3 i tako označava privremeni kraj “loptanja” u 2. ŽNL!