U utorak 23.5. prednatjecatelji i početnici Slavonije odigrali su svoju posljednju utakmicu u Kvalitetnoj ligi mladeži. Igrali su protiv momčadi Željezničara iz Slavonskog Broda na domaćem terenu. Obje utakmice završile su neriješenim rezultatima.

Prednatjecatelji: Slavonija 0:0 Željezničar

Kod ove kategorije vidjeli smo pravi iks kako bi se žargonski reklo. Obje strane promašile smo previše stopostotnih šansi koje su trebale biti iskorištene pa je ovaj rezultat i najrealniji. Prednatjecatelji Želje sezonu će završiti na 5. poziciji, a Slavonija na 6. mjestu.

Početnici: Slavonija 3:3 Željezničar

U ovoj utakmici najmanje će se pamtiti igra i rezultat jer je ovo bilo daleko od normalnog, a pogotovo za ovu kategoriju. Krenimo redom… Petar Stanišić je odmah u 1. minuti doveo goste u vodstvo, a onda je krenula sramotna igra koju su tolerirali gostujući trener i roditelji Željezničara. Skoro svake minuta gosti su imali jedan jako oštar start koji su skoro sve igrače Slavonije doveli do toga da završe na podu previjajući se od bolova. Do poluvremena je rezultat svega crveni karton za trenera Želje zbog učestalog negodovanja i psovanja, crveni karton za igrača Želje zbog pre grubih prekršaja i vodstvo od 1:3 za Želju. U drugom poluvremenu sve je bilo po starom. Učestalo prigovaranje gostiju prema sudcu, udaranje laktom u glavu i stalni pre oštri startovi. Željezničar dobiva još jedan crveni uz pogrdne gestikulacije prema glavnom sudcu. Igrači Slavonije nekako su uspjeli u tom kaosu izjednačiti iz penala u zadnjoj minuti golom Mihaela Majstorovića. Donosimo izjavu glavnog sudca Tihomira Garbina koja također piše i u zapisniku: “Kao glavni sudac stojim iza svojih javnih opomena i isključenja da sam postupio po PNI jer ako djecu sa 11 godina starosti nećemo učiti kako se treba ponašati na terenu što će biti kad uđu u seniorski pogon”. Početnici Slavonije trenutno su na 2. mjestu, ali treća Cibalia ima dvije utakmice manje.

Ovo je bila jako dobra sezona za najmlađe Plave u kojoj se pobijedio Osijek nakon dugo vremena, pobijedilo na vrlo teškim gostovanjima i gdje je igralo puno igrača koji su vidjeli kako je to igrati svaki vikend. Ono što je najvažnije bilo je puno druženja te su sklopljena lijepa prijateljstva. Ekipe su vodili treneri Mario Raguž i Štefo Odobašić.