Nakon 13 odigranih kola, otprilike pola godine službenih utakmica; preokreta, zapleta i raspleta – postavlja se pitanje: Kome još treba Liga Prvaka koju gledamo na TV-u?

U posljednjih 90 minuta ulazimo sa tri punopravna kandidata za naslov, a to su: NK Hrvatski dragovoljac, NK Lipa i NK Graničar. Također, u tih istih 90 minuta ulazimo sa pet (?!) punopravnih kandidata za titulu najboljeg strijelca – to su redom: Krešo Šutić (NK Sulkovci), Pero Vidović (NK Lipa), Matej Babić (NK Hrvatski dragovoljac), Bojan Crepulja (NK Eminovci), Josip Šubara (NK Graničar). Dakle, za dva trofeja bori se osam subjekata; pa kad netko kaže da je Liga Prvaka najzanimljivije natjecanje na svijetu – treba pogledati “našu” statistiku!

U ovom našem zadnjem kolu nema istaknutog derbija, jer su sve utakmice derbiji – zaplet je veći nego u “Oprezno s anđelom” ili u našoj kultnoj seriji “Ljubav u zaleđu”!

NK GRANIČAR – NK SULKOVCI (28.5.2023. – 18:15)

U Bučju se igra utakmica između “susjeda”, izvan terena prijateljuju – no u terenu očekujemo bitku bez granica, 90 minuta totalnog nogometa; pa neka bolji pobijedi. “Graničari” su u Badljevini ubilježili visoku pobjedu i tako se ostavili u situaciji da mogu osvojiti naslov prvaka, dok su Sulkovljani u prošlom kolu odigrali maksimalno fokusirano te savladali odličnu ekipu NK Lipa. Tom pobjedom omogućili su susjedima iz Bučja i iz Brodskog Drenovca da se u zadnjem kolu imaju čemu nadati. Svi igrači su što se tiče suspenzija oslobođeni, prošli međusobni ogled završio je visokom pobjedom Sulkovljana – pa ostaje za vidjeti hoće li se domaćin revanširati i tako baciti “rukavicu u lice” ostalim kandidatima za naslov!

NK LIPA – NK BSK (28.5.2023. – 18:15)

U Staroj Lipi pretendent za naslov dočekuje odličnu ekipu NK BSK, koja u svakoj utakmici teži nadigravanju i osvajanju novih bodova. Prošlo kolo donijelo nam je poraz ovonedjeljnog domaćina u Sulkovcima, pa tako više ne ovise sami o sebi – nego će jednim okom gledati prema Eminovcima. Oni svoj dio posla moraju odraditi, a vjerujemo da im elan i san o naslovu nije nimalo “pobjegao s očiju” – štoviše, imaju mnogo veći motiv nego gost. NK Lipa ima odličnu ekipu, savršen spoj mladosti i iskustva – pa je za vjerovati da neće pasti pod utjecaj velikog uloga. S druge strane, NK BSK je u prva dva kola proljetnog prvenstva već “otkinuo” bodove ekipama iz “gornjeg doma” – pa kao takvi zaslužuju maksimalan respekt, kojeg će zasigurno i dobiti od strane stožera NK Lipa. Na veliku žalost po ovaj dvoboj, s jedne strane neće biti odličnog Dominika Mitrovića – dok s druge strane nema prvog topnika gostiju; Pere Vidovića. Obojica su u prošlom kolu “zaradili” suspenziju, pa je tako za njih ova sezona u svojstvu igrača gotova.

NK EMINOVCI – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (28.5.2023. – 18:15)

U Eminovcima je na rasporedu sraz dvije odlične ekipe, čiji međusobni susreti uvijek obiluju golovima i lijepim potezima. Dodatnu čar ovoj utakmici daje činjenica da gost mora jurišati na pobjedu, kako bi digao trofej – dok domaćima sigurno godi podatak da su oni ti koji mogu krojiti krajnju tablicu! Obje ekipe u svojim redovima imaju velik broj odličnih igrača, pa tako opasnosti za gol suparnika sijevaju sa svih strana te ne sumnjamo kako će i jedna i druga ekipa ići punom snagom. Prošli međusobni susret završio je pobjedom Drenovljana, a to može biti dodatan motiv odličnom domaćinu – da se sportski revanšira i “počasti” svoje navijače pobjedom za kraj sezone. Hoće li netko iz NK Eminovci postati počasni stanovnik Stare Lipe / Bučja, kao što je bio slučaj u prošlom kolu ili će Ante Obućina sa svojim pulenima podići pehar – ostaje za vidjeti!

NK SLAVONIJA – NK DINAMO (28.5.2023. – 18:15)

U Prekopakri ćemo biti svjedoci sraza dvije ekipe – koje napokon ne moraju “prevaliti” ogromnu kilometražu kako bi odigrali ligaški susret. Obzirom da je udaljenost između ova dva sela 10 kilometara, to susretu daje dodatni impuls jer se očekuje veći broj navijača i simpatizera obje ekipe. Ovo je duel “časti” jer znamo koliku susjedski derbiji imaju težinu, a i jedan i drugi suparnik imaju što za reći. Izdvojit ćemo na jednoj strani Domagoja Ajmana, koji je kapetan i najbolji strijelac ekipe, a s druge strane iste titule nosi iskusni Stipo Šugić. Očekujemo odličnu utakmicu, punu prigoda i pogodaka – no na pitanje tko će sretniji otići iz Prekopakre; odgovor ćemo dobiti tek u nedjelju oko 20 sati.