Zadnje kolo 2. ŽNL Požeško – slavonske je pred nama, a kako za naslov prvaka pretendiraju tri ekipe – što tek onda reći za “gužvu” u trci za najboljeg strijelca?

Lista strijelaca je velika, a mi smo izdvojili pet najozbiljnijih kandidata za ponijeti titulu najboljeg strijelca, tzv. Zlatne Kopačke; a to su:

KREŠO ŠUTIĆ (NK SULKOVCI) 13 nastupa / 12 golova

Jedini od pet kandidata ima sve nastupe, tj. nijednu utakmicu nije pauzirao – što je za pohvalu jer to znači da nije dobio tri žuta kartona u sezoni, a isto tako nije dobio ni izravni crveni karton. Zabijao je u 8 od 13 utakmica, a najviše se istaknuo u 11. kolu protiv NK Slavonija – zabivši 5 golova. U zadnjem kolu Sulkovljani gostuju u Bučju, gdje će Šutić imati težak zadatak, a to je “podebljati” svoj bodovni konto – na tom putu stoje mu braća Dukić, suigrači još jednog kandidata za “Zlatnu kopačku”.

PERO VIDOVIĆ (NK BSK) 12 nastupa / 12 golova

Najstariji kandidat na ovoj listi, trener – igrač ekipe iz Biškupaca, sa 41 godinom na leđima i dalje “maltretira” suparničke obrane svojim bravurama. Živi primjer da su godine samo broj te da pravi instinkt napadača, tzv. “nos za gol” ne zastarijeva. Zabio je više od trećine golova svoje ekipe, a nažalost nećemo ga moći gledati u zadnjem kolu u Staroj Lipi zbog suspenzije. Trenutno je, gledajući omjer nastupa i golova – najefikasniji na ovoj listi jer statistički svaku utakmicu zabije gol. U 8 različitih utakmica zabijao je golove, a za istaknuti je hat – trick u 5. kolu lige, također protiv NK Slavonija.

MATEJ BABIĆ (NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC) 12 nastupa / 11 golova

Treći na ovoj listi dolazi iz trenutnog lidera prvenstva, a zabio je gol manje od prethodne dvojice – istini za volju, sa jednom utakmicom manje jer su u prošlom kolu ubilježili tri boda bez borbe. Od ubojitog napadačkog trija (Babić, Brkić, Garić) – ove sezone istaknuo se prvi na listi, a neki od njegovih golova bili su “ljepotica kola”. Babiću je “omiljena žrtva” NK Dinamo iz Badljevine, jer je u dvije utakmice protiv njih zabio 5 golova – tj. sve golove ekipe iz Brodskog Drenovca u srazu sa “Dinamovcima”. U zadnjem kolu imat će jako težak zadatak, no naviknut je na to – vjerujemo da mu je fokus na naslovu prvaka – vidjet ćemo hoće li koji od ova dva uspjeti podići; možda čak i oba!

JOSIP ŠUBARA (NK GRANIČAR) 12 nastupa / 10 golova

Po principu “Ekipa uvijek izbaci pojedinca” – odlična ekipa iz Bučja, koja se bori za naslov prvaka; ove sezone opet je gurnula u prvi plan Josipa Šubaru. Šubara je branitelj naslova najboljeg strijelca lige, a to ne planira tako lako prepustiti ostatku kandidata sa ove liste. Da je brzonogi napadač tvrd orah i da se neće predati, nagovijestio je prošlo kolo u Badljevini – gdje je zabio 6 pogodaka te se tako kandidirao i ove sezone za najboljeg strijelca lige! Kako će se “Graničari” boriti protiv Kreše Šutića i ekipe, tako će se Oreč, Filipović, Tomić i ekipa boriti da zaustave Šubaru i omoguće Šutiću titulu. Ostaje za vidjeti tko će se u nedjelju više radovati, NK Graničar je i dalje u borbi za oba trofeja, dok Sulkovljani “nišane” na trofej najboljeg strijelca!

BOJAN CREPULJA (NK EMINOVCI) 12 nastupa / 10 golova

Listu kandidata “zatvara” hitronogi napadač NK Eminovci, koji je u prvoj polusezoni u 7 nastupa zabio 7 pogodaka! U sličnom ritmu nastavio je i u drugoj polusezoni, u tri od pet utakmica zabio je po jedan pogodak te potvrdio konstantu i kvalitetu. Ovdje također imamo u zadnjem kolu sraz dvojice kandidata jer će na jednoj strani biti Bojan Crepulja, koji će na svojoj “Kockici” dočekati Mateja Babića te tako dobiti priliku da Babiću “otme” oba trofeja! Još nemamo informaciju hoće li se odgođena utakmica između NK Dinamo i NK Eminovci odigrati, no svakako je ova trka još napetija nego ona za naslov – jer ima više kandidata!

Raspodjela ekipnih i pojedinačnih nagrada bit će jasnija u nedjelju, u smiraj dana – na nama je da pratimo ovu neizvjesnu trku na “dvije trake”!