Danas se u Sulkovcima odigrao derbi u kojem je ulog bio jako velik; domaćine je samo pobjeda držala u borbi za naslov, a gosti iz Stare Lipe došli su na utakmicu u statusu lidera.

Cijeli radni tjedan pričalo se o mogućem “puštanju”, o “zivkanjima” i sličnim stvarima – što nije čudno obzirom u što se nogomet; kao najvažnija sporedna stvar zna pretvoriti. Ovo je priča o pravom sportskom duhu, nadmetanju i fair – play pristupu igrača NK Sulkovci i NK Lipa. 

Danas su Sulkovljani još jednom pokazali o kakvoj se ekipi i sklopu ljudi radi, jer su; znajući da ne mogu do naslova (jer je NK Hrvatski dragovoljac upisao pobjedu bez borbe) – ipak odigrali utakmicu maksimalno fokusirano i priuštili svojim navijačima pravu čar derbija!

Većina utakmice protekla je u opreznoj igri oba suparnika, vjerojatno zbog visokog uloga i taktiziranja – klasičan derbi u kojem se igralo na tuđu grešku, po principu strpljen – spašen! Obzirom na to da u prvom dijelu nije bilo izrazitih prilika, nije čudno da se na odmor otišlo sa početnih 0:0. Nakon odmora nastavila se slična igra, u kojoj su povremeno sijevale prilike – kako za domaćina, tako i za gosta; no bez učinka. Bez učinka su šanse bile sve do dvadesetak minuta prije kraja utakmice, kad je domaći napadački korner u gol pretvorio bivši predsjednik, a sad požrtvovni igrač NK Sulkovci – Josip Knezović! Taj pogodak izazvao je erupciju oduševljenja mnogobrojnih gledatelja, a kad se gol zdušno proslavio – nastavila se igra. Kako taj rezultat nikako nije odgovarao ekipi iz Stare Lipe, u zadnjih dvadeset minuta krenuli su na sve ili ništa – no kako su Sulkovljani odolijevali svim napadima; kraj utakmice označio je feštu u Sulkovcima, ali i u Brodskom Drenovcu. Ovom pobjedom NK Sulkovci nad NK Lipa označena je rotacija na vodećem mjestu, a Sulkovljani su tako lansirani susjede na prvo mjesto – samo kolo prije kraja natjecanja!

Lijepo je da se makar u “našem” rangu natjecanja prvenstvo ne riješava u “birtiji”, a NK Sulkovci je pokazao kako se treba ponašati – iako je cijela naša 2. ŽNL izrazito korektna. U prilog tome idu i činjenice da je domaći Josip Soldo potegnuo čak iz Rijeke kako bi stigao odigrati utakmicu, a njegov suigrač Luka Belobrajdić – koji je rođeni Drenovljanin, svjesno je dobio javnu opomenu zbog zadržavanja igre pri rezultatu 1:0 te tako dao šansu svojim sumještanima da osvoje naslov!

Na kraju krajeva, još se mnogo ima za igrati – tri ekipe su u igri za naslov, Drenovljani startaju sa “pole – positiona”, dok ih NK Lipa i NK Graničar vrebaju, no odgovor na pitanje tko je prvak dobit ćemo za tjedan dana – otprilike u ovo vrijeme!

Zahvaljujemo i našem letećem reporteru Sandiju Liščeviću, koji nam je omogućio fotogaleriju!