Dva kola su preostala do kraja sezone, a u ludoj završnici – do naslova još uvijek mogu četiri ekipe; dvije takve se sastaju u Sulkovcima! 

NK DINAMO – NK GRANIČAR (21.5.2023. – 17:45)

Nakon što su u prošlom kolu dočekali Drenovljane, ovo kolo “Dinamovci” dočekuju njihove susjede iz Bučja – što znači da im opet na suprotnoj strani stoji težak protivnik. U već spomenutom prošlom kolu, dečki iz Badljevine pošteno su namučili goste iz Brodskog Drenovca te su tako nagovijestili da ni NK Graničar neće biti puno lakše! Obzirom da je liga izjednačena, a NK Dinamo u svojim redovima ima “španera” kao što je Stipo Šugić – teško je predvidjeti raspodjelu bodova ovo kolo u Badljevini. S druge strane gosti iz Bučja idu na daleko gostovanje nakon domaćeg poraza u derbiju, no to ih ne smije pokolebati jer su i dalje u solidnoj poziciji, gledajući borbu za trofej. Ekipa koja u svojim redovima ima trio napadača kao što su Ivan Jakovljević, Josip Šubara i Mirko Bošnjak – uvijek juriša na tri boda, a kako i ne bi; imaju motiv i kvalitetu te svakako neće ići u Badljevinu sa bijelom zastavom! Hendikep za goste je suspenzija odličnog veznog igrača Renata Štefančića, dok je u domaćim redovima situacija što se toga tiče čista. Vjerujemo, ukoliko vrijeme dopusti da će gledatelji svjedočiti odličnoj igri te pravom derbiju – jer obje ekipe jurišaju na bodove!

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK SLAVONIJA (21.5.2023. – 17:45)

U Brodskom Drenovcu sastaju se prvi pratitelj lidera i ekipa koja je svoju dobru igru kroz sezonu napokon uspjela naplatiti bodovima. Prošlo kolo obje ekipe ubilježile su pobjedu, “Dragovoljci” nešto teže na gostovanju u Badljevini, a NK Slavonija na domaćem terenu protiv NK BSK. Bodovni učinak i pogled na tablicu u ovako izjednačenoj ligi ništa ne znači, no kod domaćina je zasigurno veći ulog – no moraju biti oprezni jer im s druge strane stoji neugodna ekipa. Drenovljani će svakako sve dati kako bi ostali u borbi za naslov i tako zadržali pritisak na lideru, no također se žele vratiti na pobjedničke staze što se tiče domaćih utakmica. Gostima prijete odlični Katić, Babić, Brus, Garić i ostali, no olakotna okolnost za obranu domaćih je suspenzija odličnog napadača Josipa Brkića. NK Slavonija će na krilima pobjede u prošlom kolu doći neopterećeno u Brodski Drenovac, željni nadigravanja i dokazivanja da mogu i žele više pa je to savršena pozivnica za gledatelje da dođu – ukoliko žele biti svjedoci odlične utakmice!

NK BSK – NK EMINOVCI (21.5.2023 – 17:45)

Biškupci će biti središte nogometnih događanja u nedjelju, a povod tome je derbi domaćeg NK BSK protiv isto tako odlične ekipe NK Eminovci. Domaćini ne daju bodove sa svog terena, ove polusezone su posebno “škrti” pa se očekuje da sa istim stavom uđu i u ovu utakmicu. U svojim redovima imaju potencijalno najboljeg strijelca lige Peru Vidovića, kojemu ne nedostaje mnogo da sustigne prvog strijelca Krešu Šutića. To je još jedan motiv ekipi iz Biškupaca, da svom treneru i suigraču pokušaju omogućiti laskavu titulu najboljeg topnika lige – no nešto će se pitati i goste. Eminovčani stižu na gostovanje željni nadigravanja, kojem teže u svakoj utakmici – no sad osim dopadljive igre, žele to potvrditi pozitivnim rezultatom. Iako je domaćin skoro pa savršen u domaćim utakmicama ove polusezone, strateg NK Eminovci; Armando Šimunović – u svom rosteru ima itekako dobra rješenja, no vidjet ćemo koja će od njih poslati u boj od prve minute. Što se suspenzija tiče, treći akumulirani žuti karton zaradio je domaći Mihael Kraljević, a gosti – makar što se suspenzija tiče, dolaze kompletni!

NK SULKOVCI – NK LIPA (21.5.2023. – 17:45)

Najavili smo tri odlične utakmice, a što nas tek čeka u nedjelju od “petnaest do šest” u Sulkovcima?! Poslastica i derbi kola, kao što smo već rekli – između četvrtoplasiranog domaćina i gosta koji drži čelnu poziciju. Sulkovljani su još uvijek u igri za naslov, situacija podsjeća na onu iz 2018. godine – kad ih je većina otpisala, a oni su smogli snage i volje te digli trofej. U svojim redovima imaju odlične igrače, od mlađih tu su Josip Majetić i Tomislav Ravlić, a od rutinera valja izdvojiti Krešu i Josipa Šutića, ali i Ivana Kokića. Poznavajući mentalitet NK Sulkovci, bit će to bespoštedna borba do samog kraja – izdvojit ćemo Stjepana Majetića kao potencijalno najveću opasnost za gol gostiju jer se on uvijek pokaže kad je najpotrebnije. Lider prvenstva naviknut je na to da svaka ekipa želi pobjedu protiv njih, no oni nisu tu da ispunjavaju tuđe želje. Ekipa koja na golu ima Mihaela Čokrlića, u obrani Vukića, a gore prijete Stanić, Škoda i društvo – nema se koga ili čega plašiti. Uostalom, tu su gdje jesu baš zbog timske igre te puni motiva dolaze na teško gostovanje – ekipa uvijek izbaci pojedinca, a u Staroj Lipi se nadaju da će opet uzeti puni plijen te tako doći na sitan koračić do naslova prvaka! Onaj tko je u blizini, a propusti ovaj derbi – bit će mu zasigurno žao; no vjerujemo da će stadion NK Sulkovci biti “pun kao čep”!

Foto: NK Sulkovci, Facebook stranica