U nedjelju je u Brodskom Drenovcu bio praznik nogometa, jer su se od 17:45 nadmetala dva susjedska Kluba – oba koja ciljaju na naslov u 2. ŽNL PSŽ! Odmah se na početku vidjelo da su treneri oprezno ušli u utakmicu, što nije čudo obzirom na ulog. U prvih 25 minuta vidjeli smo samo jednu šansu – domaći Josip Brkić promijenio je smjer oštre lopte, no odlični vratar gostiju Vedran Kovaljski; nije se dao iznenaditi i bio je spreman na takav pokušaj. U 28. minuti opet prijeti Josip Brkić te nakon driblinga poteže sa 25 metara, no odličan pokušaj odsjeda na prečki te se rezultat i dalje ne mijenja.

Par minuta nakon, Matej Garić izlazi sam na Kovaljskog, no njegov pokušaj driblinga gostujući vratar čita i tako nastavlja svoj odličan nastup. U 35. minuti najbolja prilika na utakmici za “Dragovoljce” – kada je Karlo Mitrović izašao pred Kovaljskog u situaciji 1 na 1, no njegov pokušaj otišao je tik uz vratnicu. “Graničari” su u zadnjih pet minuta poluvremena imali terensku inicijativu i skoro je naplatili, no odličan pokušaj Ivana Jakovljevića iz voleja; odlazi malo pored stative domaćeg Marka Ilića.

U nastavak bolje ulaze domaći, no jak udarac Mateja Garića – opet brani odlično raspoloženi Vedran Kovaljski! Osma minuta drugog dijela donosi radost na lice igrača i navijača NK Hrvatski dragovoljac, kada se nakon kornera i gužve u gostujućem kaznenom prostoru – najbolje snalazi najbolji strijelac domaćina; Matej Babić te šalje goste na centar! Nisu Drenovljani pošteno ni proslavili vodstvo, a na isti način uzvratili su susjedi iz Bučja preko Ivana Jakovljevića. Njegov prvi pokušaj blokirao je Jurica Turčin, no nakon odbijanca – Jakovljević šalje iz voleja loptu neobranjivo te pogađa malu mrežicu za rezultatski egal!

U 60. minuti udarac Gorana Katića u gornji lijevi kut gostujućeg gola – ponovno “čupa” Kovaljski i tako se uz Jakovljevića nametnuo kao jedan od glavnih aktera današnje utakmice. Nakon te šanse, ostatak utakmice pripao je igračima NK Graničar – no idemo redom. Gostujući “džoker s klupe” – Marko Malivuk, u 67. minuti odlično poteže sa dvadesetak metara, no njegov pokušaj otišao je malo pokraj domaćeg gola. Dvadeset minuta prije kraja događa se ključan trenutak utakmice; igrač utakmice – Ivan Jakovljević prihvaća dugačku dijagonalu te opet iz voleja trese malu mrežicu nemoćnog Ilića. Do kraja utakmice vidjeli smo još odličan pokušaj Renata Štefančića, no rezultat se nije mijenjao – nije to previše omelo goste, jer su nakon isteka 90. minute prešli na proslavu apsolutno zasluženog troboda u Brodskom Drenovcu.

Odlična utakmica sa puno sadržaja, no treba pohvaliti izrazito korektno ponašanje svih sudionika utakmice – koji su tako olakšali posao djeliteljima pravde. Čestitke idu i gospodi sucima koji su vodili ovaj derbi, a to su glavni sudac Josip Baltić, prvi pomoćni Dražen Miočević i drugi pomoćni Gabrijel Strnak. Lijepo je vidjeti da je derbi ispunio sva očekivanja te još jednom čestitamo svima na odličnom duelu, a nama ostaje za vidjeti tko će od prve četiri ekipe za 3 tjedna “piti viski iz cipele!”.