Obzirom da će derbi odigran u Brodskom Drenovcu imati poseban izvještaj i objavu, kolo su obilježile pobjede NK Lipa, NK Sulkovci i NK BSK! 

NK BSK – NK DINAMO 3:1

Kao što je i najavljeno, u Biškupcima je odigrana odlična utakmica puna dobrih poteza i golova. Prvih pola sata mreže su mirovale, a ona je Anto Vilus domaćima donio prednost svojim pogotkom, koja je ostala aktualna do kraja poluvremena. Gosti odgovaraju nakon odmora – i to na kakav način, Stigo Šugić pogađa prekrasno iz slobodnog udarca te poravnava rezultat. U ravnopravnoj igri proticale su minute, a onda je domaćin u rasponu od 10 minuta riješio susret u svoju korist. Prvo je u 72. minuti iskusni Pero Vidović pogodio za +1, a onda je Anto Vilus 6 minuta nakon Vidovića postigao svoj drugi pogodak i okrunio se epitetom igrača utakmice te postavio konačan rezultat. Domaćin je potvrdio proljetnu formu, a gost se pokazao kao tvrd orah – unatoč padu u završnici susreta!

NK SULKOVCI – NK SLAVONIJA 11:1

U Sulkovcima je bio sraz domaće ekipe koja vreba iz sjenke šansu za naslov te rasterećenog gosta, koji se u ovoj sezoni tek prilagođava na službene utakmice. Obzirom da su igrači NK Slavonija imali samo 11 igrača na raspolaganju, bilo je jasno gdje ova utakmica vodi – nakon samo par minuta. U prvom poluvremenu već je bilo 7:0, a tvorci tog rezultata bili su Mijo Pavić, četverostuki strijelac Krešo Šutić te dvostruki strijelac Slaven Gazilj. U drugi dio utakmice gosti zbog ozljeda ulaze sa dva igrača manje te su zbog toga u još težoj situaciji. Takvu nadmoć iskoristili su dodatno domaćini, pa su se u strijelce upisali i Josip Majetić, Kristijan Bralić, Luka Belobrajdić – dok je još jedan gol zabio najistaknutiji pojedinac susreta Krešo Šutić. Postigli su gosti počasni gol preko Domagoja Ajmana, koji je mirno realizirao najstrožu kaznu u 78. minuti!

NK LIPA – NK EMINOVCI 3:2

U Staroj Lipi gledatelji su svjedočili odličnom derbiju, u kojem su mogli vidjeti sve ono što županijski nogomet može ponuditi! Krenuli su domaćini furiozno u utakmicu te su nakon prvog dijela prvog poluvremena imali 2:0, a u strijelce su se upisali Josip Vukić i Josip Mijatović. Nakon drugog gola domaćina, gosti se bude i pokazuju da u Staru Lipu nisu došli na izlet – jer već je u 25. minuti 2:1. Čokrlića je uspio matirati Bojan Crepulja i tako je prepolovio vodstvo domaćina te se odmah počelo žustrije igrati. Na odmor se ipak odlazi za minimalnom prednošću NK Lipa, a onda na sredini drugog poluvremena – rezultatski egal! U 66. minuti Patrik Poklavac vraća stvari na početak, a tako i psihološku prednost na stranu gostiju – koji su u idućih par minuta pokušali doći do preokreta. Ipak, domaćini ne daju mnogima da se “razmašu” na njihovom terenu – pa tako u 77. minuti Zoran Stanić pogađa mrežu Šporčića. Do kraja utakmice bilo je prilika na obje strane, no na kraju knjižimo pobjedu domaćina od 3:2 – s kojom se vraćaju na tron; makar na tjedan dana!

Foto: Facebook stranica NK Lipa