Nakon što su u prošlom kolu prve tri ekipe ostvarile pobjede, u ovom kolu “zvučniji” derbi se igra u Brodskom Drenovcu, a nakon njega ćemo vidjeti tko će od “top 3” ekipe “trljati ruke”!

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK GRANIČAR (7.5.2023. – 17:45)

U Brodskom Drenovcu će biti poprište nogometnih događanja u nedjelju u “petanest do šest” – jer tad kreće dvoboj prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tablici, a razlika je samo dva boda! Dvoboj susjeda, prijatelja, poznanika – no na sportskom borilištu velikih rivala, to je ona utakmica u kojoj 3 boda vrijede daleko više! Kod ovih ekipa grijeh je navoditi bilo koga, izdvajati nekoga iz mase, jer mjesta na kojem su trenutno ta dva duelista – ishodila je cijela ekipa. Ulog je velik, no sigurni smo da su i jedni i drugi spremni za taj ulog – veliki ulog donosi veliki dobitak; makar za jednu stranu. Obzirom da se igrači međusobno poznaju i nekolicina ih je dijelila istu svlačionicu – mogao bi presuditi trenerski faktor, tj. koji će trener imati “asa u rukavu”. Strateg DragovoljcaAnto Obućina, rođeni je Bučjanin pa će biti zanimljivo vidjeti što će spremiti svojim donedavnim suigračima, a donedavno je bio i na klupi nedjeljnog protivnika! S druge strane, mladi strateg Graničara Josip Vukelić – pokazao je da vodi primjerom, podređuje se ekipi, pa je tako u prošlom kolu stao među stative i zadržao čistu mrežu. Ovoga puta pred njim je zadatak kako nadmudriti starijeg kolegu i donijeti u Bučje velika tri boda te napraviti zamjenu pozicija ovih susjeda! Rubrika “Suspenzije” je prazna, pa će tako biti širi izbor trenerima – to je najbolja pozivnica za one koji i nisu mislili doći na utakmicu, da se odvaže i svjedoče odličnom nogometu! Vidjet ćemo tko će se bolje snaći i u slučaju pobjede olakšati si pohod na trofej, dok bi neriješen ishod najviše obradovao drugoplasirani NK Lipa!

NK BSK – NK DINAMO (7.5.2023. – 17:45)

U Biškupcima se sastaju dvije iskusne ekipe željne nadigravanja, obje ekipe gaje napadački nogomet i bit će zanimljivo vidjeti čiji će “španeri” otići zadovoljniji sa sportskog kompleksa NK BSK. Domaći su u prva tri kola imala jako težak raspored, no uknjižili su 4 boda, a za podvig protiv lidera u prošlom kolu ipak nije bilo snage – jer su imali problema sa izostancima. Vjerujemo da će se odlična ekipa NK BSK ekipirati već u ovom kolu te tako svoju odličnu igru iz prvog poluvremena pretočiti u drugo. Na tom putu stoji im težak protivnik – koji je u prošlom kolu na domaćem terenu u Badljevini propisno namučio četvrtoplasirane Sulkovce. Iako su s njima podijelili bodove, pružili su dobar otpor te se prikazali u dobrom svjetlu – onakvom kakve bi ih voljeli vidjeti većinu sezone! Obzirom na prijateljski nastrojene ekipe, očekujemo fer i korektnu utakmicu – punu lijepih poteza, koju će zbog suspenzije propustiti gostujući Petar Meljankić.

NK SULKOVCI – NK SLAVONIJA (7.5.2023. – 17:45)

U nedjelju će se, u sjeni derbija u Brodskom Drenovcu – odigrati utakmica između četveroplasiranog NK Sulkovci i osmoplasiranog NK Slavonija. Obzirom da smo već na polovici prvenstva, a Sulkovljani su skupili – obzirom na očekivanja, mal broj bodova; očekujemo ih u puno boljem svjetlu. Pobjedom bi se opet uključili u borbu za naslov, iako su si dosta zakomplicirali tu “temu” – maraton se trči 42 kilometra! Dobra stvar za domaćina je ta što se vraća suspendirani Ivan Vidmar, no njegov partner u napadu – Stjepan Majetić pauzira, jer je sad on “skupio” tri akumulirana žuta kartona. Što se gostiju iz Prekopakre tiče – igraju dopadljiv nogomet, ponašaju se kao ekipa; no bodovni učinak ih nikako ne prati. Njihov “forte” je totalna rasterećenost, igraju za “raju” i kao takvi mogu biti svakome opasan protivnik. Ostaje za vidjeti tko će u nedjelju u Sulkovcima biti pribraniji, hoće li se domaćini napokon trgnuti ili će gost upisati prvi ovosezonski pozitivan rezultat!

NK LIPA – NK EMINOVCI (7.5.2023. – 17:45)

Gosti iz Eminovaca dolaze na duel u Staru Lipu – kod raspoloženog domaćina, koji je odlično prezentirao županijsku “Segundu” u Kup ogledu protiv NK Hajduk iz Pakraca. NK Lipa jednim okom gleda prema Brodskom Drenovcu, no to im ne smije omesti fokus na svoj dio posla – jer im je zadatak jako zahtjevan. Kasne bod za Hrvatskim dragovoljcem, pa bi u slučaju poraza ili neriješenog rezultata lidera – potencijalnom pobjedom opet zasjeli na vrh. Vidjet ćemo koliko je “goriva” ostalo odličnoj klapi iz Stare Lipe, nakon iscrpljujućeg susreta u kojem su, kako smo već naveli – odlično odigrali, ali se oprostili od Kup natjecanja. Na drugoj strani stoje NK Eminovci, koji pod vodstvom novog trenera Armanda Šimunovića igraju odličan nogomet. Nakon pobjede protiv gostiju iz Prekopakre, gdje su većinu svojih šansi iskoristili, ubilježili su minimalan poraz u Bučju – iako su stvorili nekoliko izglednih prilika. Teško je vjerovati da se mogu umiješati u borbu za naslov, no u izjednačenom natjecanju kao što je 2. ŽNL PSŽ – pitat će se i Eminovčane nešto što se tiče kroja konačne tablice. Odlična je to pozivnica za sve ljubitelje nogometa, da dođu i uveličaju još jedan derbi u ovom kolu!

Foto: NK Graničar Bučje, Facebook stranica