Na jakom dvodnevnom turniru u Kutjevu i Vetovu sudjelovalo je više od 80 ekipa i preko 700 djece. Na stadionu Grot u Vetovu igralo je 2011. godište, a u Kutjevo na ŠRC-u 2012. i 2014. godište. To je zapravo bio kvalifikacijski turnir za veliku svjetsku završnicu koja će se igrati početkom 6. mjeseca u St. Poltenu u Austriji.

Škola nogometa Slavonija ostvarila je veliki uspjeh. Limači 2014. godišta su završili na visokom 4. mjestu, a u toj kategoriji je zlatnu medalju osvojio Dream team Srbac. Ekipa 2011. godišta je u Vetovu nažalost završila natjecanje u četvrtfinalu.

2012. godište je ispisalo povijest. Osvojili su turnir i idu u Austriju, ali osvojili su ga na impresivan način. U skupini su pobijedili svih 5 utakmica bez primljenog pogotka. Redom su padali Sloga Nova Gradiška, Olimpija Osijek, HAŠK Sokol, Slavija Pleternica i Oriolik Oriovac. U četvrtfinalu krenula je prava drama. U utakmici protiv Željezničara iz Doboja u regularnom dijelu mreže su mirovale. Pristupilo se kaznenim udarcima gdje su precizniji bili Plavi s Orljave. Momci su već tada bili ponosni na sebe jer je polufinale na ovakvom turniru bilo ogroman uspjeh. No, na tome nisu stali. U polufinalu susreli su se s ekipom Novog Travnika koji je igrao jako dobar nogomet. Slavonija je vodila 1:0 do zadnje minute kada je kapetan Novog Travnika odveo utakmicu do još jednih penala. I ovaj put je Slavonija ostala pribrana i fokusirana u takvom teškom trenutku. Momci su i tu pokazali karakter te nisu pretjerano slavili. Finala nisu tu da se igraju, već pobjeđuju. A u finalu nisu mogli dobiti zahtjevnijeg protivnika, a to je bio ni manje ni više nego Dinamo Zagreb. Motivacija je bila na vrhuncu, trener Štefo Odobašić održao je motivacijski govor koji je dodatno nabrijao momke.

Veliko finale je moglo početi jer Austrija čeka! Od prve minute vidjelo se tko više želi pobjedu, Plavi s Orljave letjeli su terenom, stvarali šanse, pogađali stative, ali lopta nije htjela u gol. Sudac je odsvirao kraj, a Slavonija je već treći put išla na penale. Bilo je 2:2 nakon tri serije (Mihael Majstorović, Emanuel Đaković – zabili, a Nikola Černušak promašio, golman Marin Garbin obranio jedan) te se otišlo u raspucavanje. Šimun Odobašić bio je siguran i sada je sve bilo u igraču Dinama. Udarac, Garbin ide u svoje desno, a lopta u VRATNICU! Recept Vatrenih je upalio, a ovakav juriš slavlja po cijelom igralištu rijetko je viđen. Pao je Dinamo Zagreb! Najboljim igračem turnira proglašen je Mihael Majstorović, a najboljim golmanom Marin Garbin, no svi su čekali samo pehar. Momci su ga podigli visoko u zrak jer su ga stvarno zaslužili svojim radom, vjerom u sebe i zbog onog najvažnijeg, a to je zajedništvo i prijateljstvo koje ih krasi i koje će ih krasiti u Austriji kada budu igrali protiv Juventusa, Bayerna, Liverpoola… Svaka vam čast dečki i samo tako nastavite. Turnir su osvojili Marin Garbin, Lucas Nenadić, Emanuel Đaković, Nikola Černušak, Šimun Odobašić, Stjepan Đurić, Miro Soldo, Mihael Majstorović, Mihael Balog i Mate Brekalo, a ekipe su vodili treneri Mario Raguž i Štefo Odobašić. Bravo Plavi!

U prilogu uživajte u fotografijama i u finalnim penalima.