Sulkovci – danas se odigrao susjedski derbi u borbi za naslov prvaka 2. ŽNL Požeško – slavonske, u kojem su domaći NK Sulkovci i lider NK Hrvatski dragovoljac podijelili bodove.

Bez ikakvih kalkuliranja krenuli su izabranici Branka Jovanovića i Ante Obućine po tri boda, a to je donijelo dvije izgledne šanse u prvih desetak minuta – za svaku ekipu po jednu. Prvo je gostujući Marko Ilić zaustavio odličan šut domaćeg Kreše Šutića, a minutu nakon – domaći Saša Banović brani šut jednog od najraspoloženijih pojedinaca današnjeg susreta; Josipa Brkića!

Idućih dvadesetak minuta prošlo je u mirnom tonu, a onda nakon školske akcije domaćina – kad je većina mislila da će lopta završiti u mreži; gosti “čiste” sa gol – linije i tako ostavljaju početan rezultat u optjecaju. U zadnjih pet minuta prvog poluvremena gosti gospodare terenom i to im se isplaćuje u 42. minuti kada Ivan Lučić – Jozak odličnom loptom izbacuje u izglednu šansu Josipa Brkića – koji ne griješi i dovodi goste u vodstvo! U zadnjoj akciji prvog poluvremena, Brkić je opet u glavnoj ulozi – no ovaj put Banović brani njegov udarac i ostavlja Sulkovljane “iznad vode”.

U nastavak su bolje ušli lideri i opet preko Brkića, koji je nanizao u driblingu tri igrača domaćina – izašao je sam na Banovića, no njegov pokušaj loba ide malo iznad gola domaćina. U 56. minuti događa se lijep trenutak utakmice, kad Sulkovljani kreću razvijati svoj napad – no Stjepan Majetić vidi da jedan igrač gostiju leži na travnjaku i izbacuje loptu u aut kako bi se već spomenutom ukazala pomoć! Minutu nakon, iskusni Josip Šutić odličnim udarcem prijeti Marku Iliću – no odličan šut prolazi tik iznad grede. U 62. minuti dolaze domaći do izjednačenja, kad je odličan glavni sudac Davor Banović okarakterizirao duel Gazilja i Davidovića kao prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran izvođač najstrože kazne bio je raspoloženi veznjak Sulkovljana – Krešo Šutić i tako je vratio utakmicu u rezultatski egal.

Nakon izjednačenja smjenjivala se terenska inicijativa, a onda u 82. minuti Ivan Vidmar izlazi sam pred Marka Ilića, no požrtvovani Jurica Turčin ulazi u blok i spašava mrežu lidera. Nedugo nakon toga, dogodio se sporan trenutak utakmice – kad prvi pomoćni označuje dvojbeno zaleđe Josipu Brkiću, u situaciji kad bi izašao oči u oči sa Banovićem. Do kraja utakmice još je opasno zaprijetio gostujući kapetan Goran Katić, no njegov zahtjevan šut uz manje poteškoće brani, već spominjani Banović. Na kraju je u Sulkovcima nastupila podjela bodova, koja je označila ostanak Drenovljana na vrhu, a Sulkovljanima ostavila nadu u to da će nakon sedmog kola dići “klempu”.

Što se današnje utakmice tiče, dojma smo da su Sulkovljani zadovoljniji bodom jer su “Dragovoljci” imali više izrađenih šansi, no samo se golovi broje. Na strani domaćih valja istaknuti čuvara mreže Banovića, obrambenog Ivana Filipovića – koji je u drugom poluvremenu odigrao pravu utakmicu, bez izgubljenog duela. Nadalje, još je raspoložen bio i strijelac Krešo Šutić, a prava šteta za domaće je što im mladi Tomislav Ravlić nije često na raspolaganju. Danas je ušao u drugom poluvremenu, a u kratkom roku pokazao je klasu i kreirao par šansi za domaćina – koje nisu bile realizirane.

Na strani lidera treba istaknuti obrambene igrače Ivana Dražetića i Juricu Turčina, koji su odigrali odličnu utakmicu i uz pomoć ostalih suigrača otklonili sve potencijalne opasnosti. U veznom redu istaknuo se Matej Babić, koji je pogotovo u prvom poluvremenu bio raspoložen i “podijelio” par odličnih driblinga i lopti. U napadu valja istaknuti Josipa Brkića koji je bio stalna prijetnja za domaće redove, a i u samom izvještaju je vidljivo koliko je opasnih situacija išlo “preko njega”.

Što se suđenja tiče – okarakterizirali bi ga kao prolazno, izuzev dvojbene situacije desetak minuta prije kraja, a i ako je bilo grešaka – vjerujemo da nisu bile namjerne; uostalom, svi smo mi ljudi i svi griješimo!

Ocjena derbija – odličan (5), na isto tako odlično pripremljenom travnjaku u sklopu stadiona NK Sulkovci!