Nakon što je za vikend došlo do smjene lidera, gdje je u međusobnom ogledu za vrh NK Hrvatski dragovoljac nadivisio NK Lipa – nastavlja se velika borba za najviša mjesta! 

NK BSK – NK GRANIČAR (23.4.2023. – 17:15)

U prošlom kolu BSK je pokazao da posjeduju kvalitetu te su pobjedom nad Sulkovljanima dodatno “zapaprili” bitku za naslov. Ovaj vikend stiže im još jedan kandidat za naslov, a hoće li BSK biti kamen spoticanja i “Graničarima” u istom cilju, ostaje za vidjeti. Gosti iz Bučja ostvarili su tešku, prijeko potrebnu pobjedu protiv mlade i poletne ekipe iz Prekopakre. U ovu utakmicu ulaze sa istim ciljem, ali oslabljeni neigranjem Mateja Dukića zbog suspenzije. Suspenziju su odradili Šubara i Putrić pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti raspodjela bodova u nedjelju, obzirom da je BSK kompletan što se suspenzija tiče.

NK SULKOVCI – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (23.4.2023. – 17:15)

Središte događanja u ovoj ligi te vjerojatno odredište mnogih nogometnih zaljubljenika bit će u Sulkovcima, jer ondje igraju susjedi i konkurenti za naslov – četvrti i prvi na ljestvici. Sulkovci su u Biškupcima pokazali odličnu igru, ali ih je bodova koštala odlična obrana BSK-a i loša realizacija mnogih šansi. Sad im je na redu “vađenje” protiv trenutnog lidera, no Sulkovljani su pokazali da su jaki kad je potrebno – kvalitetu imaju, ali puno toga ovisi o raspoloženju. S druge strane, Drenovljani dolaze u susjedstvo osokoljeni pogledom na tablicu, ali i pobjedom protiv jesenskog prvaka – sa jasnim ciljem, a to je ostvariti pozitivan rezultat. U ovoj utakmici nema se što kriti, sve se već zna – no ostaje nam za vidjeti što će poznanici na suprotnim klupama: Branko Jovanović i Ante Obućina prirediti za nedjeljni derbi. Nažalost, derbi će propustiti gostujući kapetan Danijel Dražetić – koji je u prošlom kolu zaradio dva žuta kartona; no ne sumnjamo kako će i sa tribine dati dodatan impuls ekipi, kako bi ostali i nakon nedjelje na čelnoj poziciji! Tko god dođe u Sulkovce, bit će svjedok kvalitetnih i bespoštednih 90 minuta – nakon kojih će biti mnogo toga jasnije!

NK LIPA – NK DINAMO (23.4.2023. – 17:15)

Nakon poraza u Brodskom Drenovcu, nogometaši iz Stare Lipe se vraćaju na svoj teren – željni novih bodova i potencijalnog vraćanja na čelnu poziciju. U prošloj utakmici su poveli, no iako su zadnjih 20 minuta imali igrača više – nisu uspjeli osigurati bod(ove) pa im ova utakmica uvelike znači, kako bi nastavili pružati odlične partije i vrijedno skupljati bodove. Gosti iz Badljevine svoj debi u proljetnom dijelu prvenstva ipak imaju na gostovanju, zbog svima znanog tragičnog događaja. Obzirom na domaćina, imali su tjedan dana više za odmor i detaljniju pripremu – pa vjerujemo da neće ići u Staru Lipu sa bijelim zastavama. Uvijek napominjemo da je ova liga izjednačena i da svatko svakoga može dobiti, pa ne vidimo razlog otpisivanja “Dinamovaca” – jer kvalitetu za podvig i ostvarenje pozitivnog rezultata u nedjelju; svakako imaju! U prilog im ide i suspenzija odličnog domaćeg igrača Valerija Klanfara, koji je u uzavreloj atmosferi u Brodskom Drenovcu “zaradio” treći akumulirani žuti karton.

NK EMINOVCI – NK SLAVONIJA (23.4.2023. – 17:15)

Teško je uopće bilo što napisati nakon onakvog događaja koji je potresao, ne samo našu županiju nego i cijelu RH. Vjerujemo da u Eminovcima, ali i diljem županije nogomet trenutno uopće nije na prvom mjestu, no zasad nema informacija o tome da je i ova utakmica odgođena. U dvoboju dvaju ekipa koje gaje napadački nogomet i igraju “na gol više” – očekujemo puno dobrih akcija, šansi i potencijalnih golova. Ovaj susret nema nikakvog rezultatskog imperativa, jer nijedna ekipa ne može ni ispasti, a vjerojatno ni osvojiti naslov – tako da se u nedjelju očekuje kvalitetan nogomet i prijateljska atmosfera. Ovu utakmicu propustit će odličan igrač domaćina – Bruno Crepulja, koji nakon ove – ima još dvije utakmice za odraditi.

Foto: NK Sulkovci