Ljubitelji sporta Lipika i Pakraca ovog će vikenda zasigurno doći na svoje, jer ovaj što slijedi doista je sportski raznolik. Ovdje pročitajte kratak presjek sportskih događanja koja se prema najavljenom rasporedu održavaju na području Lipika i Pakraca.

SUBOTA / 15. TRAVNJA

NOGOMET: Na teren ovog vikenda izlazi međužupanijski ligaš Lipik 1925 koji će u okviru 19. kola MŽNL SBPŽ ugostiti vodeći Zadrugar iz Oprisavaca. Utakmica se igra u subotu 15. travnja na lipičkom stadionu s početkom u 16,30 sati.

Na „Hajduku“ će biti bogata subota zahvaljujući prvenstvenom programu mlađih klupskih selekcija, a kako nas je izvijestio Darko Kelemen, voditelj Škole nogometa Hajduka, u subotu je tromeč Hajduka i Papuka iz Velike. Mlađi pioniri nastupaju od 9,30 sati, stariji pioniri od 10,30 dok početnici kreću s centra u 11,30.

ODBOJKA: Ranije istog dana u Pakracu će posljednju domaću prvenstvenu utakmicu 3. Hrvatske odbojkaške lige Sjever odigrati odbojkašice Volley Lipe i to sklopu 17. kola kad igraju protiv vodećeg sastava prvenstva Bjelovara 1. Utakmica u pakračkoj sportskoj dvorani počinje u 14,45 sati.

RUKOMET: U subotu navečer na istom mjestu igraju i rukometaši LiPe u okiru pretposljednjeg 17. kola 2. HRL Istok. Oni će od 20,30 sati igrati protiv Broda, a to je također posljednja domaća prvenstvena utakmica naših rukometaša i prilika uvijek vijernim navijačima da još jednom gromoglasno pozdrave svoje ljubimce.

KUGLANJE: Na pakračkoj kuglani u tijeku je 15. po redu kuglački „Kup Bljesak – 2023“ u organizaciji KK Slavonski Banovac. Natječe se u disciplini 1 x 120 hitaca, a pravo nastupa u muškoj i ženskoj kategoriji imaju svi registrirani igrači i rekretivci. U tijeku su kvalifikacije, u finale će izboriti najboljih 14 kvalifikanata te dva igrača s najviđe nastupa. Subotnji sportski program počinje od 15 sati.

NEDJELJA / 16. TRAVNJA

NOGOMET: U nedjelju 16. travnja će na teren nogometaši županijskih rangova. U 18. kolu 1. ŽNL Dobrovac na svom terenu, s početkom u 17,15 sati, dočekuje Dinamo iz Rajsavca. Ovaj vikend započinje i natjecanje najnižeg županijskog nogometnog ranga 2. ŽNL, a domaću utakmicu igra Dinamo iz Badljevine koji dočekuje Eminovce, a utakmica počinje u 17,15 sati. U 3. ŽNL BBŽ Jovača će oporavak od prošlotjednog derbi poraza od Bršljanice potražiti pred svojim navijačima u utakmici protiv Tomislava iz Đulovca. Lopta s centra kreće u nedjelju u 16,30 sati.

Izvor compas.com.hr