Najmlađi “Plavi” obavili su daleko i zahtjevno gostovanje u gradu na Dunavu – Vukovaru. Radi se o utakmicama 15. kola Kvalitetne lige mladeži.

Prednatjecatelji su nažalost upisali sedmi poraz sezone. Vukovarci su slavili rezultatom 2:1. Slavonija je bolje otvorila susret te je Lovro Puharić svojim 5. golom u 9. minuti doveo goste u vodstvo. Kada se mislilo da će se na predah otići s minimalnim vodstvom Požežana Vukovar je iskoristio neopreznost obrane gostiju i stigao do izjednačenja. Drugi najbolji strijelac lige Karlo Kuđerski svojim 22. pogotkom vratio je stvari na početak. Na početku nastavka Vukovar 1991 preokrenuo je rezultat. Luka Ljubič zabio je 7. gol sezone. Do kraja utakmice vodila se velika bitka na sredini terena u kojoj je Vukovar došao na 5. mjesto s osvojenih 24 bodova. Slavonija se nakon 15. kola nalazi na sedmom mjestu ljestvice s osvojenih 19 bodova. Idući četvrtak Slavonija ide u goste kod Cibalije odigrati zaostalu utakmicu 14. kola dok Vukovar idući vikend također ide u Vinkovce.

Početnici su bili uvjerljivi te su slavili rezultatom 0:5. Od početka utakmice “Plavi” su preuzeli konce igre. Pritisak je urodio plodom u 7. minuti kada je domaćin zabio autogol. To je oslobodilo igrače Slavonije koje su sve više pritiskali gol Vukovara. U 13. minuti Mihael Balog je nakon sjajne školske akcije zabio za povećanje vodstva. Bio je to njegov 2. gol ove sezone. Požežani su nakon toga smanjili brzinu preuzevši posjed lopte. Do zadnjih 10 minuta utakmice mreže su mirovale. U 40. minuti najbolji strijelac Slavonije Nikola Černušak ugasio je u potpunosti kakve takve nade domaćina svojim 8. pogotkom. u zadnje tri minute vidjeli smo još dva zgoditka Slavonije. Prvo je u 47. minuti Lucas Nenadić zabio za 4:0, da bi u 49. minuti Jan Pandžič stavio pečat na važnu pobjedu Slavonije. Slavonija trenutno ima 29 bodova te vodi neizvjesnu bitku s Hypo Limačem i Cibaliom za 2. mjesto ljestvice. Vukovarci na 8. mjestu imaju 12 bodova. Idući četvrtak Slavonija ide u goste kod Cibalije odigrati zaostalu utakmicu 14. kola dok Vukovar idući vikend također ide u Vinkovce.