Foto BPFC

Odigrali su navijači udruge Budi ponosan fan Club uvertiru prije utakmice Vatrenih s Walesom i pokazali kako se bori za dres koji predstavlja našu malu naciju makar i u rangu navijača. Konačan rezultat je glasio 2:0, a među odabranima su se našla dobro poznata imena požeškog nogometa pa je prvi u koloni kad je intonirana himna Lijepe naše stajao Štefo Odobašić koji je sve odradio kapetanski i poveo svoje suigrače do pobjede.

Solidan i pamtljiv nastup je ubilježio i Jurica Bešlić koji je kao rijetko do sada u svojoj bogatoj karijeri razigravao svoje suigrače među kojima je bilo i dobro poznatih imena s nogometne scene pa je tako zabljesnuo i nekadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš koji je imao prste kod oba pogotka. Prvi je nakon njegovog centaršuta kapetan gostiju skrenuo u vlastitu mrežu dok je za jako lijep drugi asistirao još jednom sinu Zlatne doline Marinku Soldi.

Legendarni Maka je u svom stilu primio loptu desnom odmah na snajpersku lijevu te obrisao prašinu iz gornjeg desnog kuta vratara Walesa koji je samo pogledom ispratio let lopte.  Bio je to konačan rezultat ove utakmice koja je imala i humanitarnu notu pošto su svi dragovoljni prilozi išli na adresu udruge Naša dica iz Kaštel Starog koja se brine o djeci s posebnim potrebama. Idući dan se među članovima udruge mogla čuti konstatacija: Da je Dalić imao Maku riješili bi utakmicu na vrijeme.

Zadovoljstvo koje je iskazao suorganizator Udruga Naša dica bilo je vidljivo na licima brojnih članova kojih je više od stotinu, ali i njihovih malih štićenika, pravih zemaljskih anđela koji su uživali u lijepom danu na igralištu Vala u Starim Kaštelima. Zadovoljstvo nisu krili niti Velšani koji su imali prigodu kušati provjeren dalmatinske specijalitete s bogatog stola – pršut i janjetinu. Sjajan domaćin se pokazao NK Val kojega je predstavljao Mario Bašić – klupska katica za sve.

Potrudili smo se ugostiti članove udruga BPFC i Naša dica kako bi učinili plemenitu stvar pa nakon svega mogu reći da sam zadovoljan viđenim i ponašanjem svih aktera jer nije bilo niti jedne ružne riječi niti krivog pogleda da pokvari ovaj krasan dan i ovu hvalevrijednu manifestaciju. Veliko BRAVO svima – konstatirao je vrijedni tajnik kluba oko kojega se redovito sve vrti kada su u pitanju organizacije domaćih utakmica Vala, a iskazao se kao sjajan koordinator i ove navijačke akcije udruge BPFC.

Veliko hvala svim sudionicima ovog spektakla uz žaljenje što nisam mogao biti nazočan. Pripremamo teren za Vatrene u Bursi i nadamo se da će večeras biti ponovo na pravom nivou i da se svi skupa vraćamo u Hrvatsku s bodovima. Prema informacijama koje imam sve je bilo savršeno pa se ovim putem zahvaljujem prije svega domaćinu NK Val predvođenim tajnikom Bašićem koji nam je sve pripremio kako bismo mi imali što manje brige oko onih bitnih i nebitnih sitnica. Hvala od srca članovima, a posebno članicama udruga Naša dica koje su se nesebično dale pri organizaciji trećeg poluvremena i zakuske nakon utakmice. Iznimno me raduje njihovo zadovoljstvo i zahvaljujem se na poklonima koje su nam ove hrabre žene uručile. Moram se zahvaliti i svim svojim članovima koji su sudjelovali ili barem bodrili one koji su natapali dres znojem, a posebne zahvale idu Hrvoju Malešu i Milanu Stjelji koji su pokazali velik nogometni potencijal i rado se odazvali ovom prekrasnom činu. Hvala i našem dragom Arnoldu koji je i sam nazočio utakmici i pokazuje da ima veliko srce za ovakve stvari. Na kraju ne smijem zaboraviti i našeg Franu Riđana koji je definitivno postao naš jer nam je uvijek na raspolaganju gdje god se pojavili. Hvala svima koji su se pobrinuli za pripremu zakuske, svima koji su pokazali veliko srce i dali maleni dio sebe za pomoć onima koji vape za mrvicom pažnje i sredstava kako bi im otežan život bio barem malo lakši, a ukoliko smatrate da ova priča još uvijek nije gotova javite se direktno putem FB stranice pa upitajte na koji način se može pomoći ili donirati – zaključio je ovu nezaboravnu i pohvalnu priču predsjednik udruge Slavko Husnjak.