Nema mira za Udrugu hrvatskih navijača Budi ponosan Fan club pa je neukrotivi predsjednik Slavko Husnjak dogovorio novu akciju. Ovoga puta u sklopu i paralelno s akcijom Zlatkovih odabranika pa će kao uvertiru utakmici protiv Walesa Vatrenih na Poljudu svoj meč odigrati i navijači hrvatske nogometne reprezentacije protiv gostiju iz Walesa.

Nije ovo prvi ogled ovih navijačkih skupina jer su se već jednom ogledali u Osijeku također u sličnoj uvodnoj ulozi pa je ovo nastavak jako dobrih odnosa koje gaje velški i naši navijači. Utakmica će biti odigrana isti dan kada će se i brončani Vatreni predstaviti hrvatskoj publici u novom kvalifikacijskom ciklusu s početkom u 13 sati.

Domaćin ovog nogometnog spektakla je nogometni klub Val koji će u svom Kaštel Starom ugostiti majstore baratanja nogometnom loptom među navijačima. Svoj dolazak i podršku ovom događaju najavila je i Torcida, a čitav skup će proći u humanitarnom tonu s kutijama za donacije koje nekome jako puno znače i pomažu.

Ovoga puta adresa na koju će sletjeti donacije je Udruga Naša Dica iz Kaštela, a radi se o udruzi koja se brine o djeci s posebnim potrebama pa svi vi koji planirate put Splita na utakmicu svratite malo ranije do Kaštel Starog, odvojite malo vremena i koji euro za pravu i vrlo korisnu stvar.

Program započinje od 12 sati, a za dobru atmosferu pobrinut će se legendarni Frano Riđan koji je doista pravi navijač Vatrenih i redovito prati naše nogometaše, ali i ovakve događaje pa je već postao i stalni počasni član udruge BPFC jer je nedavno vodio program i u Vukovaru kada se igralo na Mitnici za ukrajinsku djecu.

Nažalost neću moći biti fizički prisutan jer putujem ranije u Tursku na podršku našim reprezentativcima, ali kroz ovih nekoliko godina sazreli smo kao udruga na jedan lijep i zadovoljavajuć nivo pa mirne duše mogu sve prepustiti svojim kolegama i članovima. Zahvaljujem se prije svega domaćinu koji nam je ustupio teren i puno pomogao pri organizaciji i pripremi događaja. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu i pokažu da im je stalo do onih kojima je naša pomoć potrebna i svaki euro će im itekako dobro doći za što kvalitetniju integraciju u društvo. Svojim momcima želim puno sreće na utakmici i neka osvjetlaju obraz Lijepe naše i daju poticaj Vatrenima kako bi startali s tri boda na putu prema Njemačkoj. Navijači u slučaju lošijeg rezultata ipak imaju priliku u trećem poluvremenu nadvisiti goste kojima također zahvaljujem na prihvaćanju i razumijevanju na ovom, prije svega zabavnom eventu no ipak s velikom težinom i otvorena srca za pomoć Našoj Dici – za Sportalo je izjavio i najavio novu akciju udruge BPFC njen predsjednik Slavko Husnjak.

Izvor Sportalo.hr