Foto KBK Borac Požega

Protekli vikend u Innsbrucku u Austriji održan je Svjetski kup Austrian Classics 2023., inače najelitniji klupski kickboxing turnir na Svijetu, također i najjači Svjetski kup!

Zvijezda kluba, Glieb Starovoitov osvojio je zlato, te se okitio pojasom Svjetskog kupa nanizavši 3 pobjede u 3 borbe, dok je u finalu slavio prekidom u jetru u zadnjoj rundi! Tako u prvoj borbi dominira nad suparnikom iz Italije, a u polufinalu pobjeđuje sunarodnjaka iz Ukrajine koji je 16. rangiran na svjetskoj rang ljestvici. S druge strane u ždrijebu su se u polufinalu borili 3. i 4. rangirani borci Svijeta, međutim Glieb bez muke u finalu pobjeđuje drugog (4. rangiranog) finalista, prekidom u 2. rundi! Glieb je iskusno pogodio 2 middle kick-a u jetru, što je rezultiralo pobjedom te osvajanjem zlata i pojasa za sjajnog mladog borca! Glieb je u klub došao kao izbjeglica iz Ukrajine, i odmah se vidjelo o kakvom je talentu riječ, te su treneri odlučili posvetiti mu se maksimalno i pružiti podršku u svakom smislu, što je rezultiralo ovako znakovitom titulom i rezultatima. Govoreći o ovoj sezoni, Gliebu je ovo 3. osvojeni turnir u požeškom klubu bojama, dakako Svjetski kup je najznakovitiji i najvrijedniji do sada!

Drugi nastupa Ivano Đevlan, koji je imao veliku gužvu u kategoriji i 4 borbe potrebne do zlata. Prvu borbu imao je protiv inače 23. rangiranog Slovenca kojega je odličnom borbom i apsolutnom bodovnom dominacijom doveo do prekida u 2. rundi. Međutim, zbog akutnih zdravstvenih poteškoća koje su ga nažalost pratile cijeli dan, do iduće se borbe iscrpio, te tijesnom borbom ipak biva poražen. Uzmemo li u obzir da je Ivano u klubu tek 6 mjeseci a pobjeđuje momke u top 30 na Svjetskom kupu, riječ je o ogromnom napretku i za svaku je pohvalu!

Iz perspektive kluba, ovo je prvi inozemni turnir kluba, također i prvo zlatno odličje Svjetskog ranga, te prvi osvojeni pojas u klubu! S ostvarene 4 pobjede (2 prekida) i 1 porazom protiv rangiranih boraca pokazali su kvalitetan rad te da se borci uspješno nose ili dominiraju nad najelitnijim borcima Svijeta. Sa samo dvoje boraca našli su se Požežami u boljih 50% klubova koji su nastupili na turniru, te su se kao pojedinačni klub na rezultatskoj ljestvici našli ispred WAKO Turske, Izraela, Iraka te brojnih drugih klubova i selekcija. Iz Hrvatske nastupilo je 12 klubova, te smo ukupno kao nacija zauzeli 10. mjesto! Treneri natjecateljskog tima Josip i Matej pokazali su da znaju što rade, no svi treneri i članovi kluba, kao i sponzori, savezi, volonteri i svi drugi dobri ljudi zaslužni su za ovo zlato, te cijela Požega može i treba biti izuzetno ponosna!

Klub nastavlja sa standardnim aktivnostima, počinje novi ciklus škole kickboxing-a, gdje su pozvani svi, a posebno mladi! Škola kickboxing-a nam je ujedno i baza za selekciju budućih natjecatelja. Pred natjecateljima su još mnoga natjecanja do ljeta, te nastavljamo udarnim tempom! Svi zainteresirani mogu nas kontaktirati preko facebook-a, instagram-a, email-a, mobitela ili jednostavno neka dođu na jedan od treninga, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20:30h, u dvorani SD Tomislav Pirc, 1. kat – poručuje predsjednik KBK Borac Požega Matej Babić, mag.cin.