Nastavljaju se borbe za bodove u Međužupanijskoj nogometnoj ligi SBPŽ susretima 15.kola pa pogledajte parove i najvažnije informacije uoči samih utakmica.
Najava 15.kola MŽNL.
NK LIPIK 1925 – NK JAKŠIĆ
Lipik je zasigurno očekivao više od jednog boda u Velikoj pa ovo kolo u Lipiku žele slavlje i povratak u borbu za prva mjesta. Do sada su na domaćem terenu većinom bili sigurni,no gosti su tvrda i čvrsta momčad koju neće biti lako probiti. U prvom dijelu odigrali su vrlo efikasnu utakmicu u Jakšiću koja je završena 3:3,no sada očekujemo ipak nešto drugačiji susret.
NK SIKIREVCI – NK HAJDUK
Zanimljiv susret igra se u Sikirevcima gdje gostuje gost iz Pakraca. Hajdukovci puni samopouzdanja nakon slavlja u prošlom kolu žele nastavak dobrih rezultata,dok domaći žele prekid crnog niza na domaćem terenu budući su nakon 5 slavlja,u posljednja dva susreta posrnuli na domaćem terenu što ih je uvelike udaljilo od vrha. Svakako treba napomenuti da je ovo susret dvije momčadi koje teže napadačkoj igri i nadigravanju pa s pravom možemo očekivati zanimljiv susret.
NK SLOBODNICA – NK PAPUK
Slobodnica nakon boda u Okučanima na domaćem terenu dočekuje posljednjeplasirani Papuk. Po stanju na ljestvici rekli bi da je pred domaćima lak zadatak i rutinska pobjeda,no trenutne okolnosti daleko su od toga. Papuku je svaki bod prijeko potreban pa su ovakva gostovanja za njih idealna budući nemaju što izgubiti a mogu puno profitirati.
DINAMO (V) – NK SLAVONAC (NK)
Za obje momčadi ovo je proljetna premijera. Slavonac nakon odgođene utakmice protiv Požege optimistično ide put Vidovaca. Ova utakmica može im donijeti puno dobrog jer bi eventualnim slavljem u ovom susretu,uz jednu zaostalu utakmicu postali najozbiljnija pratnja vodećem Zadrugaru. S druge strane domaćima gori pod petama,bodovi polako postaju imperativ jer su daleko od sigurne zone,a zadatak u ovom kolu jedan od najtežih mogućih,pa će samim tim domaći morati biti na još dodatnih 100% žele li do slavlja.
NK ZADRUGAR – NK POŽEGA
Lijepu zalihu ima momčad Zadrugara koja čvrsto drži prvu poziciju i ostali moraju čekati njihov krivi korak da im se približe. Jedna od nagazanih mina čeka ih upravo ovo kolo,u Oprisavce dolazi Požega. Gosti dosta variraju što ih drži na sredini ljestvice,no uvijek su spremni prirediti iznenađenja što su već nekoliko puta ove sezone pokazali,što pozitivno,što negativno.
NK TOMISLAV – NK MLADOST (S)
Po stanju na tablici, najmanje zanimljiv susret čeka nas u Donjim Andrijevcima. Super jaki domaćin mora pod hitno isprati gorak okus poraza u Pakracu i za njih u ovom susretu ne postoji ništa drugo osim pobjede. Gosti su na predposljednjoj poziciji i daleko su od prave rezultatske forme,pa je teško za očekivati da mogu iznenaditi favoriziranog domaćina.
Tekst Stjepan Zeba