Martin Šubara slavi pogodak / Foto Marko Karačić

Dva su naša predstavnika u Trećoj NL odradila subotnje zadatke s polovičnim uspjehom. Pleterničani nisu uspjeli dobru igru iz prvoga dijela materijalizirati pa ih je domaćin kaznio i na kraju bodove ostavio u svojoj Rupi. Slavonija je s druge strane sva tri ostavila na Rekraciji ponajviše zahvaljujući raspoloženom Martinu Šubari koji je načeo goste i odigrao odličan susret.

Požega, stadion ŠRC Požega, sudac Škrobo (Otok) 7,5, pomoćnici Dujmić i Vučko, gledatelja 150

Slavonija – Oriolik 2:1

Strijelci: 1:0 Šubara (15) , 2:0 Martinović (35) , 2:1 Marušić (58)

Slavonija: Petković 7, Kvaternik 7, Dupor 7, Plešić 7, Jagodić 7, Marčetić 7, Martinović 7,5, M.Peharda 7 (89.Janković -), I.Peharda 7,5, Šubara 7,5, Novak 7 (75.Kovre -)

Trener: Krešimir Čuljak 7,5

Oriolik: Herceg 7, Eržen 6, Marušić 7, Kuzmić 7, Kuterovac 6,5 (72. Bošnjaković -), Benković 6 (59.Lužanac 6,5) , Morber 6 (46.Galović 6,5), K.Lucić 6, Stahović 7, Sušić 6 (46.Divković 7), Š.Lucić 6,5

Trener: Miroslav Stefanović 7

Igrač utakmice: Martin Šubara (Slavonija)

Prvo poluvrijeme današnje utakmice u potpunosti je pripalo domaćinu. Iako težak teren nije omogućavao neku kombinatornu igru, Slavonija se u prvom poluvremenu nametnula te se igra odvijala uglavnom na polovici gostiju dok domaći vratar Petković skoro pa nije niti imao posla pred svojim vratima. Domaćin je vrlo brzo i konkretizirao svoju igru, u 15. minuti lopta je ubačena u 16 metara gostiju, lopta od Martinovića dolazi do mladog Šubare koji ju odlično odmjerenim udarcem šalje iza leđa Hercega. Nije gol razbudio goste niti uspavao domaćina, već se igra i dalje odvija na gostujućoj polovici. U 35. minuti ovog proljeća odlični Martinović bježi obrani Oriolika, rutinski zaobilazi Ercega i smireno šalje loptu u gol za povećanje vodstva domaćih. Drugo poluvrijeme ipak donosi drugu sliku i omjer snaga na terenu. Ulaskom Galovića, a poglavito Divkovića, gosti postaju ravnopravan suparnik te u nekoliko navrata ozbiljno prijete  domaćinu. U 58. minuti Oriolik dolazi do smanjenja rezultata, Divković se prvotno u duelu izborio za udarac međutim iz obrambenog bloka lopta odlazi u korner. To je samo privremeno odgodilo smanjenje rezultata jer na ubačaj iz kuta odlično glavom skače Marušić i lopta je u mreži domaćina. Nakon toga ubrzao se tempo igre, gosti su još otvorenije krenuli prema golu domaćina, a domaćin je tražio treći gol i miran kraj susreta. Slavonija je preko Marčetića, Novaka i Martinovića imala prilike za povećati vodstvo no Herceg odličnim intervencijama drži goste “u igri” dok je odličan udarac Novaka, njegov suigrač Peharda nes(p)retno blokirao na putu prema golu. Gost je također opasan, u prvom redu preko Divkovića koji je u 89. minuti i propustio i najbolju prigodu gostiju, kada na ubačaj s desne strane neometan iz poluvoleja šalje loptu preko vrata domaćina. Sudačka trojka na čelu s mladim Škrobom, unatoč neopravdanoj nervozi gostujućih predstavnika i navijača odsudila je utakmicu vrlo dobro. (K.Prpić)