Sutra u 15 sati kreću utakmice Kupa Požeško – slavonske županije, a cilj svih koji se natječu je osvojiti taj isti Kup te pod sloganom “preko Kupa u Europu” predstavljati ovaj dio Lijepe Naše!

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK GRANIČAR

U Brodskom Drenovcu sudar je susjeda, a tko će proći u daljnju fazu natjecanja – dobit ćemo odgovor nakon 90 minuta. Domaćin u polusezonu ulazi sa tri mlada pojačanja (Ante Jakovljević, Elio Jozić, Karlo Mitrović) dok službenih odlazaka nema. Obzirom na iskusne igrače kao što su Goran Katić, Matej Babić i Josip Ilić – sigurno je da će pojačanja imati od koga naučiti i brzo se afirmirati na novo okruženje. Najveća prijetnja uz već navedene bit će Emanuel Brus, Matej Garić i Josip Brkić, a vidjet ćemo u kakvom će sastavu istrčati odabranici trenera Ante Obućine. Na drugoj strani tu je mladi i perspektivni strateg NK Graničar; Marko Krmpotić, koji je u ovom prijelaznom roku ostao bez Ivana Jakovljevića, Marka Hruškara i Jana Midliha – no od nekolicine pojačanja valja izdvojiti dolazak Vedrana Zirduma. Uz Zirduma najveće pojačanje je povratak Adama Srdarevića, a njihove izvedbe će ovisiti i o dolascima Vinka Ančurovskog – uz kojeg je to ipak na višoj razini. Od ostalih valja izdvojiti Stjepana Vasića i Tihu Živanovića, a nije nemoguće da “iskoči” netko drugi jer je kvaliteta u svlačionici gosta velika. Bit će ovo taktičko nadmudrivanje dva perspektivna trenera, a vidjet ćemo koji će povesti svoju ekipu u daljnju fazu natjecanja!

NK BSK BUK – HNK GRAŠEVINA

Još jedan derbi igrat će se u Buku, u susretu starih znanaca – gdje kvalitetan nogomet nikad ne izostane. Bučani su se u ovom prijelaznom roku odlično pojačali, a izdvajaju se Alen Jelčić i Marko Hruškar – koji će očvrsnuti vezni red i napadačke opcije ionako kvalitetne ekipe, koju je napustio Dominik Brankovan! Nakon godinu i pol dana izbivanja, na doduše malonogometne terene vratio se Matej Blašković, a ostaje za vidjeti hoće li nastupiti na zelenim travnjacima i dodatno zaoštriti konkurenciju u napadačkom dijelu ekipe. Ohrabrujuće je vidjeti da je Blašković imao volje i želje za rehabilitacijom i povratkom na terene, jer bi obzirom na njegovu kvalitetu bila prava šteta da je odustao! U redovima “vinara” izdvaja se odlazak odličnog Mateja Gomerčića, no Uprava kluba nije mirovala pa su između ostalih u svlačionicu Vetovčana došli Mario Janota i Patrik Šaur. Kao što je Tomislav Tvrdy rekao, zahtjevan su protivnik – no kako i ne bi bili kad su u njihovim redovima između ostalih individualci kao Branko Šaur, Vinko Kljajić, Mirko Soldo i Krešimir Kliček. Vidjet ćemo kako će se ova utakmica odviti, a respekt je ogroman na obje strane – kao što je bilo vidljivo i u izjavama aktera, u osvrtima na polusezonu. Tko se god odluči na utakmicu u Buku, neće požaliti jer je kvaliteta i na jednoj i na drugoj strani u velikoj mjeri!

NK PARASAN – NK KUZMICA

U još jednom prvoligaškom duelu sastat će se u Golobrdcima domaći Parasan, a nasuprot njih bit će mlada i poletna ekipa iz Kuzmice. Što se tiče domaćina, Uprava nije spavala zimski san pa su svlačionicu popunili odlični Marko Iličić, a uz njega su došli iskusni Marko Petrović i Robert Zaočević. Obzirom da je prvoligašu iz Golobrdaca “malo falilo” za bodove u prvoj polusezoni, svakako je dobro da imaju veći izbor igrača – jer možda je to ono “malo” koje će pokušati ostvariti u ovom dijelu natjecanja. Što se tiče Kuzmičana, oni imaju svoj prokušani recept po kojem “instaliraju” mlade dečke, a u zimskom prijelaznom roku pojačali su se između ostalih, sa Emanuelom Penavom. Što se tiče gostiju, većinom su isti igrači u fokusu (braća Brnčić, Banožići) – no to otvara mogućnost da netko “iz sjene” zablista. Takvo stanje najbolje je iskoristio mladi Matej Grbeš, a kuzmička artiljerija posjeduje nekolicinu mladih talenata koji će prije ili kasnije zablistati! Sutra ćemo vidjeti tko će biti junak i čiji će dres nositi, a dobit ćemo odgovor na pitanje tko prolazi u daljni tijek natjecanja – mladost ili iskustvo!

NK OMLADINAC – NK SLAVEN

U dvoboju starih dužnika, na stadionu NK Omladinac – sastaju se ovogodišnje iznenađenje i uvijek prkosni i čvrsti Gračani! U redovima domaćina je dosta glasno odjeknula vijest da im je otišao odlični Alen Jelčić, no Uprava je pravovremeno i kvalitetno reagirala te je dovela iskusnog Ivicu Pavića iz NK Svačić! Obzirom da već dugi niz godina igraju svoj prepoznatljiv nogomet, uz čvrstu i kvalitetnu obranu te baziraju napade na prekidima – jasno je da će Slaven imati tešku zadaću na zahtjevnom gostovanju! Što se tiče gostiju iz Gradca, oni su na duže vrijeme – spletom nesretnih okolnosti ostali bez kvalitetnog vratara Ante Šetke, kojemu i ovim putem želimo brz oporavak! Na njegovo mjesto doveden je Luka Vučina, koji se istaknuo na Božićnom turniru u Požegi, ali i u malonogometnoj ligi u redovima MNK Zarilac CB Oase! Konkurenciju u ofenzivnom dijelu ekipe pojačao je Dominik Brankovan, a ostaje za vidjeti kakav će odgovor Gračani, na čelu sa Kaurićem, Starčevićem i Jozićem spremiti na odličnu obranu Omladinca, koju predvodi mladi Ivan Blagojević i kapetan Ivan Vidmar!

NK SLOGA – NK MLADOST

U Trenkovu Kup natjecanje donosi sraz starih znanaca i sportskih rivala sa prvoligaških travnjaka, a odgovor tko će se boriti za “Europu” – dobit ćemo u nedjelju oko 17 sati! Pogled na tablicu za domaćina nije ohrabrujući, ali veseli da Uprava aktivno radi na pojačanju kadra – pa je svlačionicu Trenkovljana osvježilo par novih lica. Izdvajaju se iskusni Goran Vidović i Ivan Paun, a doveli su i mladog i perspektivnog Gabrijela Vidovića. Uz novopridošle igrače, sigurno je da će i većim i boljim kadrom izvedbe ekipe NK Sloga biti kvalitetnije – no ostaje za vidjeti kako će ekipa reagirati na zadatke koje trener stavi pred njih! U redovima gostiju nema odličnih Kristijana Kelebude i Vedrana Zirduma – koje će biti zahtjevno za zamijeniti, ali je Uprava Mladosti pravovremeno i kvalitetno reagirala. Izdvojili bi dolazak Leona Matokovića, Igora Đogolovića i Marka Milosavljevića koji bi trebali jednako kvalitetno zamijeniti Kelebudu i Zirduma koji su se odlučili na transfer u NK Dinamo i NK Graničar. Pavlovčani igraju taktički dotjeran nogomet, a igračima kao što su Matoković, Đogolović i Milosavljević neće biti problem odgovoriti na postavljene taktičke zamisli!

NK KAPTOL – NK LIPA

U odnosu na prvobitni raspored, na ovoj utakmici došlo je do zamjene domaćinstva pa će tako odlična ekipa NK Kaptol ugostiti trenutnog lidera 2. ŽNL NK Lipa! Ekipa Kaptola je već u mnogim člancima bio hvaljena i od redova suparnika, ali i zbog priče koju stvaraju sa pomlađivanjem seniora. U rubrici dolazaka izdvaja se odlični napadač Denis Iličić, a napustio ih je Patrik Šaur – koji se vratio u matični klub HNK Graševina. Obzirom na ligu i domaćinstvo, “crveni” su favoriti, ali to moraju potvrditi i na terenu. Jedno je sigurno, obrana gostiju bit će na zahtjevnom zadatku – zadržati Sadileka, Pavla Pranjića, Iličića i ekipu. Ionako kvalitetnu obranu gostiju dodatno je pojačao Roko Jardas, koji je pristigao iz Biškupaca, tj. tamošnjeg drugoligaša NK BSK. Ne idu dečki iz Stare Lipe u Kaptol sa bijelim zastavama, a zašto i bi jer oni također posjeduju određenu kvalitetu. Izdvaja se kvalitetni čuvar mreže Mihael Čokrlić, koji ih je “pogurao” prema jesenskom naslovu, a prijetnje domaćinu stižu u vidu Valerija Klanfara, Zorana Stanića, Ivana Mendeša i društva! Očekuje se kvalitetan nogomet, na Kaptolu je da potvrde ulogu favorita, a na NK Lipa je da to nogometno pravilo poništi – to znači da tko god se odluči pogledati utakmicu u Kaptolu, zasigurno neće pogriješiti.

HNK DOBROVAC – NK CROATIA 

Žitelji pakračkog područja moći će uživati u srazu domaćeg HNK Dobrovac i trenutnog lidera “Primere” – NK Croatia iz Mihaljevaca! U redovima domaćina je velika koncentracija kvalitete, no spletom nesretnih okolnosti – nisu ispunili prvotna očekivanja protivnika (sudeći po izjavama u osvrtima na polusezonu). Ionako kvalitetnu ekipu, na viši nivo pokušat će podići pojačanja Mateo Šugić i Ivan Ivezić – sigurni smo da će u ovoj polusezoni za ekipu iz Dobrovca krenuti na bolje, jer takva klapa i koncentracija kvalitete će opet doći na vidjelo! S druge strane im stoji NK Croatia, koja je svoj kvalitetan kadar još proširila sa iskusnim Tomislavom Forom i Nikolom Miholićem. To je dobra vijest za novog trenera Ninoslava Parmakovića, koji je već u pripremnom razdoblju pokazao željeni tijek igre Mihaljevčana te polako je složio kockice za obranu mjesta na kojem su prezimili. U dvoboju dva mlada i perspektivna trenera, ostaje za vidjeti tko će ostati u Kup natjecanju – Tomislav Kužilek ili Ninoslav Parmaković!