Foto KBK Borac Požega
Dana 4.3.2023. tim Borac nastupio je na državnom kickboxing prvenstvu u Đakovu, u disciplinama K-1 seniori te KL stariji kadeti. Ovom prilikom nastupilo je četvero boraca u užem sastavu natjecateljskog tima,  Ivano Đevlan, Ivona Novak, Glieb Starovoitov i Robert Romanik. Prvi je nastupio Ivano te apsolutnom dominacijom pobijedio prvu borbu te osigurao ulazak u polufinale. U polufinalnoj borbi, koja je bila vrlo napeta, uspijeva bodovno izdominirati protivnika, međutim u zadnjih 20 sec gubi prednost te na kraju osvaja 3. mjesto u Hrvatskoj.
Drugi nastupa Robert, jedini seniorski predstavnik koji je nastupio u K-1, u praktički najjačoj kategoriji turnira, jer su osim Roberta svi ostali bili profesionalni borci u toj kategoriji. Robert gubi protiv domaćeg favorita i također osvaja 3. mjesto Hrvatske, u disciplini K-1. Treći nastupa Glieb, inače mladi borac iz Ukrajine, kojega je odmah dopalo polufinale, te u borbi apsolutno dominira nad suparnikom. Nažalost, pred kraj zadnje runde, Glieb zadnjim krošeom udara suparnika koji pada na pod i odustaje, međutim sudci su to ocijenili kao nokaut (KO) te diskvalificiraju požeškog borca (riječ je o disciplini gdje nema udaranja punom snagom, samo brzinom), nakon čega i Glieb postaje 3. u Hrvatskoj.
Zadnja nastupa Ivona u polufinalnoj borbi protiv suparnice s kojom se već susretala te u tijesnoj borbi ipak biva pobijeđenom i osvaja broncu, ali Ivonin napredak iz turnira u turnir je vrlo značajan, te možemo puno očekivati u narednom periodu. Trener Matej pohvaljuje sve borce na odličnom performansu, a posebno starije kadete koji su postali prave zvijezde kluba. Imali su potencijal za 2 zlata, ali i ovo je odlično jer je više medaljaša nego prošle godine na istom prvenstvu, a na ukupnoj ljestvici starijih kadeta su ispred nekih vrlo respektaibilnih Hrvatskih klubova.
Treba napomenuti da je kickboxing u Hrvatskoj na jako visokoj razini, u top 15 zemalja Svijeta smo kontinuirano po službenim bodovima, stoga su i državna prvenstva vrlo zahtjevna i s vrlo jakom konkurencijom. Nastavljaju se redovne aktivnosti kluba, a tim Borac sada čeka Svjetski Kup u Austriji, te mnogi drugi nacionalni i međunarodni kupovi i prvenstva na koja planiraju izaći i osvojiti ih.
Novi članovi su također dobrodošli, iz baze novih članova i rekreativaca redovito selekcioniramo nove natjecatelje, stoga pozivamo sve mlade, a posebno one od 12 do 20 godina da nam se priključe – poručuju iz kluba!