Kneževi Vinogradi / Pleternica – danas su dva od tri naša predstavnika u 3. NL Istok izašla na sportska borilišta, a oba su ostvarila pobjede – dok će NK Slavonija pokušati ostvariti isti učinak na teškom gostovanju u Starom Slatiniku sutra od 15 sati.

NK BORAC (KV) – NK KUTJEVO (1:1) 1:2

U današnju utakmicu domaćini su ušli kao izraziti favoriti, ali na papiru – no kako nas je već nogomet naučio više puta, jedino mjerilo je teren! Ipak, poveo je Borac u 16. minuti preko svog ponajboljeg igrača Marka Prugovečkog te se činilo da će domaćini brzo staviti utakmicu pod “svoju kontrolu”. U 32. minuti uslijedilo je poravnanje, jer je asistenciju odličnog Ivana Jakeševića u pogodak pretvorio mladi Karlo Antunović. Taj rezultat ostao je aktualan do odmora, a nakon odmora uslijedila je još jača “borba” na terenu. U utakmici u kojoj je pobjeda mogla otići na obje strane, ovaj put su tri boda otišla u Kutjevo – Marko Karačić je u 78. minuti bio asistent, a “as iz rukava” Petra Čuljka bio je Marin Majetić koji je izvrsno pogodio za prednost “Zelenih”. Do kraja utakmice odvijala se prava drama, jer su Kutjevčani “preživjeli” prvo indirektan udarac, a u posljednjim trenucima utakmice – jedanaesterac za domaćina. Već spomenuti Prugovečki odlično puca, no ukazuje se Nicolas Lopez Zuluaga te brani udarac i osigurava tri boda Kutjevu na teškom gostovanju. Velika je i bitna ova pobjeda za Čuljkove izabranike, a sigurni smo da će se takve pobjede znati proslaviti – već u busu!

NK SLAVIJA – NK OMLADINAC (GV) (2:0) 2:0

Naš drugi predstavnik danas također je ostvario pobjedu, uz puno manje stresa i obrata – jer su riješili utakmicu u prvih 45 minuta. Počelo je odlično za odabranike Milana Tomljenovića, a najzaslužniji za takav tijek događaja su Dino Bognar i Ivan Blatančić. Blatančić je izborio najstrožu kaznu, a Bognar je pogodio za vodstvo – iako je gostujući vratar pročitao namjeru, udarac je bio suviše kvalitetan. Dodatnu “vodu na mlin” Pleterničanima natjerao je gostujući Dario Radić – zaradivši dva žuta kartona do 36. minute. Povećanje prednosti došlo je pretkraj prvog poluvremena, zahvaljujući fantastičnom pogotku Ivana Blatančića. Nakon odmora Slavijaši su nastavili sa pritiskom i nizali šanse pred gostujućim golom, no do povećanja vodstva nije došlo – zbog odličnih reakcija gostujuće obrane i manjka koncentracije domaćih ofenzivaca u završnici.

Današnji dan završen je perfektno, 2/2 ili 6/6 – kako je kome draže, a nadamo se da će se i nogometaši NK Slavonija vratiti sutra iz Starog Slatinika sa pozitivnim rezultatom!