Velika – U devetom kolu županijske malonogometne lige; pobjede su ostvarili MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC, MNK HELDA, MNK SKENDEROVCI i MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ!

MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC – MNK PLETERNICA 6:3

Ovaj nedjeljni program otvoren je pleterničkim derbijem, pa je ljestvica kvalitete izvedbi odmah postala visoka. Prednost “Oasi” omogućio je Eugen Paun u 8. minuti, a desetak minuta nakon – Luka Janković također pogađa mrežu MNK PLETERNICA. Krešo Šutić minutu prije odmora ipak smanjuje prednost Oase, pa se na odmor odlazi ipak napetijim rezultatom. Stjepan Štetić postavlja u 23. minuti 3:1, a ubrzo uzvraća pogotkom Slaven Gazilj – pa je prednost domaćina na papiru bila opet +1. U 31. minuti Eugen Paun i Slaven Gazilj zabijaju svoje druge pogotke na utakmici i nastavljaju efikasnu utakmicu ova dva suparnika. Sve nedoumice oko pobjednika i raspodjele bodova u ovom derbiju, otklanja već spomenuti Paun te sa još dva pogotka prometnuo se u junaka utakmice, ali i kola!

MNK COLOR EMAJL – MNK HELDA 2:4

Druga utakmica programa ponudila je kvalitetan nogomet, ali u usporedbi sa utakmicom prije – neizvjesnost je u određenoj mjeri izostala. Josip Hel doveo je bučke malonogometaše u vodstvo u četvrtoj minuti, no Vjekoslav Legac 8 minuta kasnije vraća rezultatski “balans”. Do odmora se MNK HELDA ipak odvaja na +2, ponajviše zahvaljujući strijelcima Marku Aračiću i Ivanu Boniću. Nakon odmora nastavio se dobar nogomet, a realizacija je izostala sve do 30. minute – kad Aračić postiže svoj drugi pogodak i tako osigurava pobjedu svojim suigračima. Za bolji rezultatski dojam MNK COLOR EMAJL, pobrinuo se Josip Nikolaš te u 40. minuti postavlja – ipak ljepših, ali ne i bodovno efikasnijih 2:4.

MNK UČILIŠTE LINK – MNK SKENDEROVCI 1:3

Treća utakmica danas ponudila je najviše neizvjesnosti, a sve do zadnjeg sučevog zvižduka mogla se utakmica okrenuti na bilo koju stranu. Obzirom da su čuvari mreže ova dva suparnika odlični vratari Josip Ivić i Tomislav Blažević – nije čudo da je ova utakmica ponudila najmanje golova u mreži. Matej Šipura je nakon isteka desete minute matirao Blaževića, a do odmora je na isti način uzvratio IvićuMateo Janjić. Nakon odmora nizale su se šanse na obje strane, a u 30. minuti izvrsni Robert Bojić ipak seli prednost na stranu MNK SKENDEROVCI. To je za “Link” značilo da se moraju otvoriti i igrati na sve ili ništa, pa je u 39. minuti Mihael Hlebec kaznio takvu taktičku postavu i postigao pogodak za konačnih 1:3.

MNK DIP – MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ 2:6

Za kraj današnjeg dana imali smo susret mladosti i iskustva, a na kraju se u pobjedničkoj ekipi – od 7 igrača, njih čak 6 upisalo u strijelce. Nije lopta ni krenula sa centra, a već su “Barišići” imali prednost – zahvaljujući pogotku Nike Čuljka. Nakon toga se igra stabilizirala, pa u idućih 10 minuta nismo vidjeli nijedan pogodak iako je bilo pregršt prilika na obje strane. Pogotkom DIP-ovog Josipa Josipovića u 15. minuti postavljen je aktualan rezultat na odmoru, pa su obje ekipe u nastavak krenule “od nule”. U nastavak bolje ulaze DIP-ovci te Hrvoje Čakalić matira Šopa za prednost od 2:1. Nakon toga se budi inat u mladićima “Barišića” te do kraja susreta zabijaju 5 golova i tako krajnji rezultat ima u sebi elemente tenisa. U razmaku od 29. do 40. minute u strijelce su se upisali Ivan Bulaja, Luka Šporčić, Leonardo Nović Ivanović, Matej Grbeš i time su osigurali da bodovi idu put Kuzmice.