Za nedjeljno štivo vezano za najvažniju sporednu stvar na svijetu; pobrinuo se odličan napadač HNK GRAŠEVINABranko Šaur, s kojim smo razgovarali o polusezoni prvoligaša iz Vetova!

S kakvim očekivanjima je Klub ušao u sezonu?

“Kao i u sezonama dosad, obzirom na kvalitetu igračkog kadra – cilj je bio da budemo u prva tri mjesta. Nažalost, zbog nevjerojatno loših izvedbi u domaćim utakmicama, nismo to ostvarili iako nismo bili ni daleko od trećeg mjesta – svega četiri boda.”

HNK GRAŠEVINA “prezimila” je na petom mjestu prvenstvene ljestvice, osvojili su 22 boda uz gol – razliku 33:19. Najefikasniji igrač bio je Mirko Soldo, koji je “ugradio” u ekipnu statistiku 8 golova, a odmah iza njega smjestio se naš sugovornik koji je postigao gol manje.

Koju utakmicu bi izdvojio kao najbolju izvedbu ekipe?

“Utakmica u Buku protiv domaćeg BSK-a, gdje smo uspjeli uzeti bod (2:2). Mora se priznati da su nas ubili igrom, promašili su barem pet čistih šansi za gol, ali su se naši dečki borili kao lavovi. Kad se usto sve doda da je za tu utakmicu naših pet standardnih prvotimaca bilo suspendirano, onda taj bod dobiva još više na značenju!”

Koju utakmicu bi izdvojio kao najlošiju izvedbu ekipe?

“Najlošija utakmica bila je kod kuće protiv NK OMLADINAC, u trećem kolu prvenstva. Od dvadesete minute imali smo igrača više, a na kraju smo izgubili 1:2 – nesretnim autogolom u posljednjoj minuti susreta.”

Možeš li izdvojiti igrača protiv kojeg ti je najteže igrati?

“Općenito je najteže igrati protiv igrača koji razumiju nogomet, tu prvenstveno mislim na mog dobrog prijatelja Josipa Banožića – igrača NK KUZMICA. Međutim, ove polusezone najbolji obrambeni igrač s kojim sam se susreo je Antonio Čolak (NK SLAVEN GRADAC). Tip je mrcina, jak u skoku i duelu, sportski prgav, a uz sve to je vrhunski igrač i čovjek!”

Tko te u ovoj polusezoni najviše iznenadio, a tko najviše razočarao?

“Po bodovnom učinku najviše me iznenadio NK OMLADINAC, ali sa sportske i prijateljske strane najviše simpatija za mene je pobrao NK DINAMO. Iako pozicija na ljestvici to ne pokazuje, dečki su nas pobijedili u Vetovu, osvojili sva tri boda protiv NK SLAVEN, tijesno izgubili od NK BSK BUK dobivši dva gola u zadnjim minutama utakmice (3:4). 

Najviše me razočarala moja momčad jer smo imali niz od pet izgubljenih domaćih utakmica. Po poziciji na tablici, definitivno je to HNK DOBROVAC – od njih su svi očekivali više, gledajući ostvarenja u prijašnjim sezonama.”

Branku zahvaljujemo na odvojenom vremenu i trudu, a njemu i njegovoj ekipi želimo također puno sreće i zdravlja u nadolazećoj polusezoni!