Požega – U dvorani Tomislav Pirc, a za neke uvijek Grabrik – odigrano je 8. kolo 1. ŽMNL Požeško – slavonske županije u kojem su pobjede ostvarili MNK SKENDEROVCI, MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC i MNK PLETERNICA, dok su bodove podijelili MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ i MNK UČILIŠTE LINK.

MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ – MNK UČILIŠTE LINK 2:2

Prva utakmica nedjeljnog programa donijela je ravnopravan duel, u kojem je prvi do vodstva došao gost na papiru – pogotkom Marka Vučetića u 11. minuti susreta. Nedugo nakon toga, Ivan Bulaja sa svoja dva zgoditka preokreće utakmicu i dovodi “Barišiće” u vodstvo. To vodstvo bilo je aktualno do samog kraja utakmice, a onda je Robert Jaroš pogodio u 38. minuti za izjednačenje, što je značilo da svakom ide po bod.

MNK SKENDEROVCI – MNK COLOR EMAJL 4:0

U drugoj utakmici neizvjesnost je bila na snazi prvih 15 minuta utakmice, no onda je pogodak Mihaela Hlebeca potpuno usmjerio “vodu na mlin” MNK SKENDEROVCI. Nakon odmora Hlebec je nastavio gdje je stao te tako doveo ekipu na puno ljepših +2. Do kraja utakmice igrači Skenderovaca iskoristili su činjenicu da imaju široku klupu, pa su sa još dva gola riješili pitanje pobjednika. Prvo je Mateo Janjić iskoristio dekoncentraciju u redovima Colora i postavio 3:0, a posao je dovršio Matej Markanjević te pogotkom u 39. minuti postavio konačan rezultat utakmice.

MNK HELDA – MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC 3:5

Treća utakmica i sam pogled na zapisnik ovih dvaju ekipa garantirao je dobar nogomet i pregršt dobrih poteza, a briljirao je Rafael Paun! Četverostruki strijelac svoj put je krenuo u 5. minuti, kad je doveo ekipu Oase u vodstvo, a prednost je postala duplo veća kad je Eugen Paun pogodio 3 minute nakon prezimenjaka. Nakon tog gola zagrijala se i bučka artiljerija pa su u idućih 15 minuta potpuno preokrenuli rezultat pogocima Jure Bošnjaka, Marka Aračića i Jonathana Baketarića. Prednost Helde trajala je pet minuta, a onda je krenuo Rafa(e)l i u zadnjih dvanaest minuta zabio je još 3 gola, pa je u utakmici punoj preokreta pobjeda ipak otišla put Zarilca. U ovakvim derbijima nijanse su uvijek presudne, ovaj put u potpunog heroja prometnuo se četverostruki strijelac MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC.

MNK PLETERNICA – MNK LEGACY 8:3

U zadnjoj utakmici programa MNK PLETERNICA bila je favorit na papiru, MNK LEGACY pružio je solidan otpor – no kad su puleni Zvonimira Šubare kompletni; teško im je parirati! Ni minuta nije prošla, a lideri su već bili u vodstvu jer je Vinko Ančurovski zabio prvi od dva svoja današnja pogotka. Nakon deset minuta, već spomenuti Ančurovski je podebljao prednost MNK PLETERNICA i prilično olakšao ostatak ogleda svojoj ekipi. Legacy smanjuje preko Tomislava Vinkovića te tako pokazuje da i oni imaju što za pokazati na današnjem ogledu. Dvije minute prije odmora lideri povećavaju prednost opet na zagrađanski pogon – preko Adama Srdarevića. Ono što je napravio Ančurovski na početku utakmice, to je ponovio Vinković nakon odmora te je brzo prepolovio prednost koja je bila aktualna na poluvremenu. Po principu “bolje da propadne selo nego običaj”, Pavo Nikolić u kratkom roku vraća +2 svojoj ekipi, no žilavi Legacy smanjuje preko Kristijana Kelebude. Nakon što je Damir Petković u 30. minuti zabio za opetovanih +2 na strani domaćina na papiru, za ponovni povratak Legacy nije imao snage. Do kraja susreta iskazao se Dario Blašković sa dva zgoditka, a hat – trick duplih strijelaca kod MNK PLETERNICA kompletira i Adam Srdarević u 38. minuti i postavlja konačan rezultat!

ZAOSTALA UTAKMICA: MNK HELDA – MNK PLETERNICA 1:3

U zaostaloj utakmici iz prijašnjih kola, u susjedskom derbiju bolje se snašao MNK PLETERNICA, iako je MNK HELDA poveo golom Gabriela Marčinovića u 4. minuti susreta. Rezultatsko poravnanje pred sam kraj poluvremena donosi Slaven Gazilj te se nakon odmora krenulo s “nulom”. U prvoj minuti nastavka Pavo Nikolić seli prednost na stranu lidera lige, a kad je Helda bacila sve karte u napad – to koristi Hrvoje Ančurovski i u zadnjoj minuti susreta postavlja konačnih 1:3. Utakmica je opravdala očekivanja, ponudila sve ono što jedan takav derbi ima za ponuditi; nismo ništa manje ni očekivali – jer sam pogled na zapisnik ekipa izaziva ogroman respekt!

PAROVI 9. KOLA (11.02.2023. od 14 sati) 

MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC – MNK PLETERNICA

MNK COLOR EMAJL – MNK HELDA

MNK UČILIŠTE LINK – MNK SKENDEROVCI 

MNK DIP – MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ

SLOBODAN: MNK LEGACY