Velika – u nedjeljno poslijepodne, odmah “iza ručka” odigrane su tri utakmice 1. ŽMNL; u kojoj su pobjede ostvarile ekipe MNK DIP i MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC. Bodove su podijelile ekipe MNK LEGACY i MNK SKENDEROVCI, dok su “odmarali” uz MNK UČILIŠTE LINK i ekipe MNK HELDA i MNK PLETERNICA – koji su svoj derbi odgodili za koji tjedan.

MNK DIP – MNK COLOR EMAJL 11:4

Pravi malonogometni spektakl pun golova ponudile su ove dvije ekipe, a kišu golova počeo je DIP-ov Anto Barić, u četvrtoj minuti susreta. Nedugo zatim poravnanje donosi Vjekoslav Legac, a opet prednost na stranu DIP-a vraća Kristijan Vidović. Dvije minute nakon Vidovića, Nikola Vasić donosi novo poravnanje i otvara svoj konto golova; no ono nije dugo trajalo jer je nakon nepune minute Anto Barić poduplao svoje golove na utakmici. Do odmora Color uspijeva izjednačiti opet preko Vasića, koji minutu do kraja poluvremena vraća rezultatski egal. U nastavak bolje ulazi DIP i preko Patrika Šaura vraća prednost po četvrti put na utakmici, koju do kraja utakmice više nisu ispuštali. Do kraja utakmice su prednost samo povećavali, a redom su zabijali još Anto Barić dva puta, Kristijan Vidović dva puta, Slavko Tomić, Marko Petrušić i Pavle Pranjić. Što se tiče ekipe Colora, jedino dobro što valja istaknuti je hat – trick Nikole Vasića, kojeg je kompletirao golom u 36. minuti susreta.

MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ – MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC 1:2

Puno napetija i taktički zrelija utakmica odigrala se između ove dvije odlične ekipe, gdje su se ipak bolje snašli “gosti na papiru”. Za ovakav rezultat najviše su zaslužni odlični vratari David Dumančić i Luka Vučina, ali ne treba zapostaviti ni odlične igrače u polju kod obje ekipe. Nakon prvih deset minuta mira, Luka Janković u jedanaestoj pogađa za vodstvo “gostiju”. Taj rezultat unatoč dobroj igri ostao je aktualan do odmora, a u drugom poluvremenu slijedi preslika prvog. Na isteku desete minute nastavka, Janković poduplava prednost “Oase”; kao i broj svojih golova na susretu. U 39. minuti mladi Filip Eržen smanjuje prednost na 1:2, ali za nešto više nije bilo vremena, snage ili sreće pa zadovoljniji sa ovog susreta odlaze igrači MNK Caffe Bar Oase Zarilac.

MNK SKENDEROVCI – MNK LEGACY 4:4

Utakmicu punu preokreta, golova i dobre igre odigrale su ove dvije ekipe i tako “zatvorile” nepuno 6. kolo lige. Nije se ni krenulo s centra, a na centar se opet moralo vraćati jer je igrače Legacyja Tomislav Vinković doveo u vodstvo – nakon nepune minute igre. U desetoj minuti isti igrač zabija za 0:2, no onda se bude “Skenderovčani” i preko Hlebeca i Bojića u kratkom roku vraćaju rezultatski egal u dvanaestoj minuti. Za potpuni preokret u prvom poluvremenu zaslužan je Nikola Đak, koji je svojim golom ekipi omogućio prednost na odmoru. Kad je Mateo Janjić pogodio u 34. minuti za +2 Skenderovaca, mislilo se da će lako zadržati “odstojanje” i uzeti tri boda, ali onda futsal pokazuje svoje čari. Legacy uzvraća udarac Skenderovcima te i oni uspijevaju doći do pozitivnog rezultata, nakon što su Matej Markanjević i Peter Barić u minuti zatresli mrežu protivnika. Do kraja utakmice mreže su mirovale, a posljednjim sučevim zviždukom uslijedila je podjela bodova – u dvoboju koji je bio najbolji za neutralne promatrače!

PAROVI 7. KOLA, 29.01.2023. – POŽEGA, od 13 sati

MNK LEGACY – MNK HELDA

MNK CAFFE BAR OASE ZARILAC – MNK SKENDEROVCI

MNK COLOR EMAJL – MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ

MNK UČILIŠTE LINK – MNK DIP

SLOBODAN: MNK PLETERNICA