NK Jakšić / Foto Facebook

Nogometaši Jakšića ušli su s promijenjenom upravom u proteklu kalendarsku godinu i odlučili se na zdravu politiku povratka svojih igrača u matično jato u ljetnom prijelaznom roku. Rezultat je malo trpio no treba biti objektivan i realan te istaknuti da je puno bodova pobjeglo u zadnjim trenucima utakmica pa je i bodovni učinak uz malo sreće i koncentracije mogao biti puno bolji i samim time i konačan plasman na ljestvici. Odlazak čak petorice igrača iz startne postave (Domagoj Brnčić, Mislav Brnčić, Marko Marić, Josip Troha, vratar Hrvoje Rukelj) Plavi su nadomjestili povratkom domaćih igrača (Željko Parobek, vratar Ivan Bošnjak i Lukas Begić te uz njih vratar Marino Šop i Leonardo Nović Ivanović)

Start je bio zabrinjavajuć zbog šestice u Sikirevcima, a već u narednoj su odigrali obećavajuće protiv Lipika i prosuli vodstvo od 3:1 u finišu susreta. Iduća je bila sa sličnim scenarijem i pogotkom u Slobodnici u nadoknadi vremena kao i u Sibinju gdje je pun plijen odlepršao u 95.minuti. U proljetnom dijelu natjecanja prostora za pomak ima itekako jer će Jakšić na Jajarama biti domaćin čak sedam puta i uz još pokoje kvalitetno pojačanje mogla bi ovo biti sezona za uživanje. Konačnih 16 bodova od 13 utakmica nije za pamćenje no gledajući tih nekoliko utakmica gdje su bodovi vrlo lako mogli biti upisani na konto, kvalitetu i duh momčadi ne sumnjamo da će taj učinak biti dobrano premašen u proljetnome dijelu.

Možda je dio priče o boljim rezultatima i motivacijska komponenta pošto su Donga i ekipa imali odlične nastupe protiv vodećeg kvarteta pri čemu je tek lider uspio minimalno slaviti pa bi uz takav pristup protiv svih ekipa bolji dani i bodovi bili zagarantirani. Najbolji klupski strijelac momčadi je bio sjajni Domagoj Kovačević sa 7 pogodaka, a iza njega je s dva manje odlični rutiner Željko Parobek.